Pisali smo već o redovniku poljske provincije Družbe radnika malih radova Božanske providnosti Michału Łosu koji teško bolestan leži u varšavskoj bolnici i kojemu je Papa odobrio ubrzanje procesa davanja vječnih zavjeta i svećeničkog ređenja.

Sada je Družba orionista (kako su prozvani prema svom osnivaču sv. Luigiju Orioneu) objavila na Facebook stranici fotografiju s mlade mise o. Michała na kojoj se vidi kako drži hostiju tijekom pretvorbe.

“Ništa me ne može odvojiti od Kristove ljubavi”, stoji u potpisu ispod slike, a riječ je o citiranju sv. Pavla iz poslanice Rimljanima.

“Nic mnie nie odłączy od miłości Chrystusowej”. Ks. Michał Łos FDP celebrujący Mszę świętą.

Opublikowany przez Orioniści – Prowincja Polska Niedziela, 26 maja 2019

Orionisti su se na stranici zahvalili i za molitvu za o. Michała.

“Naš redovnik vam svima zahvaljuje na molitvi i na porukama koje prima. Većinu poruka mu prenosimo u onoj mjeri u kojoj to omogućuje njegovo zdravlje”, poručili su orionisti i istodobno zamolili one koji su željeli posjetiti redovnika da odustanu od toga, jer on u ovome trenutku nije u stanju primati posjete.

“Michał je slab, a dugi posjeti su iscrpljujući za njega. Dajmo mu sada vremena za odmor”, poručili su redovnici i još jednom zahvalili na molitvi i pozvali na daljnu molitvu za svog redovnika.

Goran Andrijanić | Bitno.net