Dok su zbog pandemije koronavirusa talijanske crkve zatvorene do daljnjeg, jedan svećenik ipak nije mogao slaviti svetu misu bez svojih vjernika, pa ih je zamolio da mu pošalju svoje fotografije koje je zatim rasporedio u crkvene klupe i potom slavio nedjeljnu svetu misu koja je bila uživo prenošena putem lokalnog radija, prenosi La Presse.

“Bilo mi je nestvarno samome slaviti nedjeljnu svetu misu. Stoga su mi poslali svoje fotografije koje sam složio i osjećao sam se manje osamljeno… Želio sam im poručiti da se ne osjećaju napuštenima. Na taj smo način nekako ostali zajedno u ovim teškim trenutcima”, kazao je župni vikar iz Robbiana don Giuseppe Corbari.

Podsjećamo kako je nakon dekreta talijanske vlade kojim se zabranjuju sve civilne i vjerske ceremonije u zemlji, Talijanska biskupska konferencija obustavila javno slavljenje svete mise sve do 3. travnja. Rekavši kako ovakva odluka uzrokuje “bol i poteškoće” i svećenicima i vjernicima, biskupi su naglasili da je Konferencija prihvatila državnu direktivu “samo iz želje da i u ovoj situaciji učini svoj dio u doprinošenju zaštiti javnoga zdravlja”. Biskupi su naglasili kako je to “bolan izbor” koji u teškim uvjetima u kojima se Italija našla nije mogao biti drugačiji od vladina.

M.V. | Bitno.net