Zbog odbijanja da transrodne osobe oslovljava zamjenicom koju su odabrale, dr. Davidu Mackerethu, inače baptistu koji je 26 godina radio za Državni zavod za zdravstvo, onemogućen je prelazak u Odjel za rad i mirovinski sustav.

Na razgovoru za posao 55-godišnji dr. Mackereth kazao je kako “ima problem s tim”, jer smatra da je “rod biološki i genetski određen”, te kako Biblija uči da je Bog stvorio ljude kao muško i žensko.

“Mogao sam šutjeti, ali bio je to pravi trenutak da to kažem”, kazao je Mackereth.

Kako prenosi The Sunday Telegraph, dr. Mackerethe je pojasnio kako ne želi napadati transrodni pokret, već obraniti svoje pravo na slobodu govora i vjerovanja, te da nitko ne smije biti prisiljen na korištenje određene zamjenice.

“Ne želim nikoga uznemiravati, ali ako zbog nečije uznemirenosti liječnik može ostati bez posla, onda kao društvo moramo razmisliti kamo idemo”, rekao je dr. Mackereth, dodavši kako se u svojoj savjesti ne može pomiriti s odredbama antidiskriminacijskog Zakona o jednakosti kojime se štiti tzv. rodni identitet osobe.

“Najprije nam se ne dozvoljava reći ono što vjerujemo. Potom, kao što to potvrđuje moj slučaj, ne smije misliti ono što vjerujemo. I konačno, ne dopušta nam se braniti ono što vjerujemo. Tvrdnjom kako su rod i spol definirani rođenjem možete se izložiti žestokim napadima… A svatko tko razmišlja poput mene može istoga trenutka dobiti otkaz”, kazao je dr. Mackereth.

Slučaj dr. Davida Mackeretha posljednji je u nizu primjera koji pokazuje totalitarnost rodne ideologije na koju se sve češće upozorava i o kojoj je više puta progovorio i papa Franjo. A upravo su biskupi Engleske i Walesa nedavno objavili poruku u kojoj su upozorili na opasnost rodne ideologije, izjavivši kako su “duboko zabrinuti” jačanjem ideologije koja smatra “da je rod fluidan”.

Na koncu spomenimo i kako je jedan od vodećih boraca protiv “marksizma pod plaštom postmoderne”, klinički psiholog sa Sveučilišta u Torontu dr. Jordan B. Peterson, još prije nekoliko godina počeo upozoravati na “rat oko zamjenica” koji je pokrenuo Kanadski zakon o ljudskim pravima poznatili kao Bill C-16, iza kojega se krije upravo totalitarna rodna ideologija prema kojoj “biološki spol, rod, rodna ekspresija i spolna orijentacija variraju neovisno jedno o drugom”, te koji u ime zabrane diskriminacije uvodi prisilni govor kao antidiskriminacijsku metodu.

“Možeš odlučiti da ne želiš govoriti onako kako misliš, no budi spreman na posljedice, jer to znači da nećeš ni misliti kako misliš, a to znači da nećeš ni djelovati kako misliš, i onda? Što si onda? Onda si ništa drugo nego rob!”, poznata je Petersonova izjava čiju je istinitost na svojoj koži najbolje osjetio dr. Mackereth.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net