Biskupi Engleske i Walesa objavili su poruku u kojoj su upozorili na opasnosti rodne ideologije koja postaje sve prisutnija i dominantnija u društvu.

Rieč je o priopćenju poslanom u javnost nakon četverodnevnog plenarnog zasjedanja Biskupske konferencije Engleske i Walesa u kojem su biskupi poručili kako su “duboko zabrinuti” jačanjem ideologije koja smatra “da je rod fluidan”.

“Ideja kako je pojedinac slobodan definirati sebe dominira diskursom roda. Ali, naši ljudski instinkti govore nam suprotno… Zabrinuti smo jer rodna ideologija stvara konfuziju. Dok nastavljamo promišljati o tim stvarima nadamo se obnavljanju isticanja važnosti spolnih razlika u našoj kulturi i pastoralnom praćenju svih onih koji osjećaju konflikt doživljaja identiteta koji im je Bog darovao”, poručili su biskup i podsjetili kako je Crkva otvorena svima, pa i ljudima koji imaju problem s prihvaćanjem svoga biološkog spola.

Istodobno su jasno upozorili i na opasnosti rodne ideologije o kojoj je pisao i papa Franja u pobudnici Amoris Laetitia o čemu više možete pročitati OVDJE.

Bitno.net