Ashley Bratcher, glavna glumica u pro-life filmu “Unplanned”, pomogla je u osnivanju fonda za pomoć pri školovanju žena koje su neplanirano ostale trudne, donosi CNA. “Žene i tijekom majčinstva mogu nastaviti svoje karijere, ostvariti svoje snove te imati bogatije i ispunjenije živote. Ponekad im je za to potrebno pružiti malo pomoći. Željela sam sudjelovati u osnaživanju majki kako bi one mogle ostvariti svoje snove”, objašnjava Bratcher.

Glumica je dodala kako želi onim ženama, koje su se odlučile za život, pomoći da nastave svoje obrazovanje. Stipendijski fond Unplanned, koji je nazvan po filmu, svakoj majci će godišnje donirati pet tisuća dolara. Žena će stipendiju moći primati sve dok ne završi školovanje.

Fond je podržala organizacija Heartbeat International koja pomože trudnicama na 2000 lokacija diljem svijeta. “Ova stipendija ženama neće samo omogućiti školovanje, nego će ih spojiti s organizacijama koje im mogu pomoći u trudnoći, ali i u drugim aspektima života”, dodala je Bratcher.

Predsjednik Heartbeat Internationala, Jor-El Godsey, izjavio je kako će ova stipendija majkama omogućiti da istovremeno “zagrle” obrazovanje i život.

Ashley Bratcher je u filmu  “Unplanned” igrala lik Abby Johnson, bivše direktorice klinike Planned Parenthood koja je, suočivši se s bolnom istinom o pobačaju, postala pro-life aktivistkinja te majka osmero djece. Johnson je kasnije osnovala udrugu koja pomaže zaposlenicima klinika za pobačaje u napuštanju posla.

Ashley Bratcher za EWTN je podijelila svjedočanstvo o svojoj neplaniranoj trudnoći koje možete pročitati OVDJE.

Više o Abby Johnson možete pronaći OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net