Sud u američkom gradu Dallasu odbio je zahtjev Jefffryja Youngera, koji je tražio da sudske vlasti prekinu proces promjene spola kojemu je njihova sedmogodišnjeg sina Jamesa izložila bivša mu supruga Anne Georgulas.

Kako izvještavaju američki mediji, Younger je tražio potpuno skrbništvo nad Jamesom i njegovim bratom blizancem Judeom. Porota od 12 članova je, međutim, s 11 glasova za i jednim protiv odlučilla da Georgulas preuzme sama skrbništvo nad Jamesom i njegovim bratom blizancem Judeom i tako sama donosi odluke o njihovom fizičkom i psihičkom zdravlju.

Anne Georgulas tvrdi kako se James već dulje vrijeme „ponaša kao djevojčica“, oblači haljine, a njezini odvjetnici su ga na suđenju opisali kao „djevojčicu zabrobljenu u tijelu dječaka“.

Otac djeteta, s druge strane, tvrdi kako je cijela priča s promjenom spola forsirana od njegove bivše supruge te kako dječak, kada je s njim, ne pokazuje nikakvu želju za oblačenjem haljina.

Nakon ove odluke suda, naglašavaju mediji, Anne će sada moći davati Jamesu blokatore puberteta i ženske hormone, lijekove na čije je opasne nuspojave u tretiranju djece upozorila i Američka agencija za lijekove, ali se unatoč tome i dalje koriste u ovakvim procesima „promjene spola“.

Nadalje, Younger će sada moći viđati djecu samo uz nadzor i svojega sina neće moći više oslovljavati s imenom nego mu se obraćati kao djevojčici koristeći ime Luna. Younger će morati ići i na tečaj o „transrodnoj toleranciji“ i neće smjeti svoje dijete izlagati društvu koje nije spremno priznati njegovu „transrodnost“.

Ono što svemu daje dodatno tragičan prizvuk jest da je Anne Georgulas liječnik i to pedijatar.

Life Site News prenosi još jednu važnu informaciju, a to je da na samome suđenju eksperti koje je majka pozvala kao svjedoke nisu mogli potvrditi kako James doista boluje od rodne disforije (psihičko stanje u kojem osoba osjeća nepodudaranje između biološkog spola i “roda” praćen klinički značajnom duševnom boli ili smetnjama). James ne pokazuje nikakve znakove posebne tjeskobe ili duševnih boli i, po priznanju svjedoka-eksperta, njegov „rodni identitet još je fluidan“, dakle, ne osjeća se definitivno kao djevojčica.

Matt Walsh, američki katolički komentator, cijeli je slučaj opisao kao zločinačko zlostavljanje djeteta.

„Živimo u vremenima kada se mnogoj djeci ljevičarske rodne teorije nameću. Ako takve situacije ne završavaju u sudskim parnicama, to je samo zbog toga jer su oba roditelja kriva za zlostavljanje pa nitko ne podiže tužbu. Bit će sve gore ako ne posvetimo tome pažnje. Djecu se iskorištava i manipulira se njima na najgore moguće načine. Ne možemo samo sjediti i to promatrati“,  napisao je Walsh.

Goran Andrijanić | Bitno.net