Jack Nicholson: Protiv sam abortusa, sve drugo bilo bi licemjerno

Poznati glumac svojedobno je ispričao kako je njegova majka bila tinejdžerka kada je zatrudnjela i da nije popustila pritiscima da napravi abortus, zahvaljujući čemu je on živ

Jack Nicholson

Foto: Screenshot YouTube

„Ja sam protiv abortusa, svako drugo stajalište bilo bi za mene licemjerno. Da je moja majka pristala napraviti abortus kada je bila trudna sa mnom, ne bi me bilo. Zahvalan sam što sam živ.”

To su riječi filmske zvijezde Jacka Nicholsona, odgovor na pitanje o njegovom više puta deklariranom pro-life stajalištu. Nicholsonova majka bila je tinejdžerka kada je zatrudnjela. Unatoč pritiscima, odbila je abortirati i odlučila roditi dijete. Jacka je usvojila njegova baka i odgojila ga, a glumac je tek 1974. otkrio kako je žena s kojom je odrastao i za koju je mislio da mu je sestra, zapravo njegova majka.

Još jedan hollywoodski glumac koji je otvoreno progovorio o svojem suprotstavljanju abortusu je Jim Caviezel, koji je glumio Isusa u Mel Gibsonovoj „Pasiji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Moja karijera nije mi toliko važna da bih šutio o abortusu. Branit ću život svakog nerođenog djeteta”, pojasnio je glumac u jednom razgovoru svoje stavove potpuno netipične za liberalni Hollywood.

G. A. | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 13. veljače 2013.

Možda vam se svidi