40 dana za zivot, Bereit

Sinoć je pred više od 300 ljudi u punoj dvorani Vijenac na Kaptolu održan motivacijski susret i predavanje Davida Bereita, jednog od osnivača molitvene inicijative 40 dana za život.

Bereit se osvrnuo na početke inicijative kazavši kako nisu očekivali da će jedna zajednička molitva skupine prijatelja prerasti u najveću molitvenu pro-life inicijativu u svijetu u kojoj je sudjelovalo “više od 500 gradova”.

Također se  osvrnuo i na uspjehe inicijative u Hrvatskoj rekavši kako je “svaki petnaesti grad koji sudjeluje u trenutačnoj kampanji 40 dana za život hrvatski grad”.

“Hrvatska je zemlja u kojoj 40 dana za život najbrže raste”, nadodao je David na opće oduševljenje okupljene publike.

Nekoliko puta je istaknuto kako je abortus zlo koje dovodi do smrti milijuna djece širom svijeta.

“Da vidite majku i dijete kako se utapaju, što biste učinili? Biste li samo sjeli i molili u svojoj sobi? Biste li rekli da ste previše zaposleni? Biste li rekli: Ma ne, to je stvar koju trebaju riješiti političari? Ne biste. Već biste bacili uže i potrudili se svim silama spasiti tu majku i dijete”, rekao je Bereit u svom motivacijskom govoru.

Sudionicima susreta obratila se i Davidova žena Margaret Bereit koja je okupljene pozvala na bdjenje pred bolnicama parafrazirajući molitvu sv. Terezije Avilske: “Bog nema nogu do tvojih nogu, Bog nema ruku do tvojih ruku, Bog nema očiju do tvojih očiju.”

Tijekom ove kampanje, koja se održava od 23. rujna do 1. studenog, spašena su 4 dječja života, javljaju iz inicijative.

David Bereit i njegova obitelj gostovat će večeras u u Vukovaru, u župi Kraljice mučenika, Vlahe Bukovca 46, u 20h.

40 dana za život je građanska inicijativa koja se protiv pobačaja bori molitvom i postom, miroljubivim bdjenjem ispred klinika za pobačaje te osvješćivanjem lokalne zajednice.

Tino Krvavica | Bitno.net