Euharistijsko je slavlje predvodio povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za pastoral osoba s posebnim potrebama, duhovnik zagrebačkoga Caritasa i predsjednik humanitarne udruge “Job” Dragutin Goričanec, u suslavlju s v.d. ravnateljem i glavnim urednikom Glasa Koncila mons. Ivanom Miklenićem, te domaćinom krapinskim dekanom i župnikom Tomicom Šestakom, izvijestio je portal Glasa Koncila.

“Važno je na put ići zajedno s dobrim Bogom”, poručio je Goričanec pojasnivši da kada “sve stavimo u Božje ruke, tada imamo sigurnost da će sve dobro završiti, bez obzira na kušnje koje nas mogu zadesiti” na putu. Potaknuo je vjernike vozače da ne budu ljutiti u prometu, već da imaju razumijevanja prema onima koji nisu toliko vješti vozači, kao i da mole za one koji drsko voze. Posebice ih je pozvao da otvore svoje srce prema onima koje na putovanju zadesi nevolja, jer – kako je rekao – “dobri nam je Bog dao tehnička pomagala i da više dobra učinimo”. 

Na kraju misnoga slavlja riječi zahvale izrekli su mons. Miklenić i župnik Šestak. Glavni je urednik Glasa Koncila podsjetio kako GK već niz desetljeća zajedno s krapinskim župnicima, čuvarima svetišta Majke Božje Jeruzalemske, organizira to tradicionalno vozočašće, te je pozvao sve okupljene vjernike da se u svojim molitvama prisjete i onih koji su stradali u prometu. Održana je zatim igra tombole za koju je nagrade osigurao Glas Koncila, a uz vrijedne knjige, koje je mons. Miklenić ukratko i predstavio, prve su dvije nagrade bile godišnja pretplata na Glas Koncila, te na Mali koncil – Mak. 

Nakon euharistijskoga slavlja blagoslovljeni su svi okupljeni vozači i putnici, kao i njihovi “metalni ljubimci” kojih je ove godine na Trškome Vrhu bilo četiristotinjak. Prije misnoga slavlja pobožnost križnoga puta predmolio je krapinski trajni đakon Slavko Milaković, dok su mnogi vozači pristupili i sakramentu pomirenja, a ispovijedali su franjevci iz krapinskoga samostana o. Rikard Patafta i o. Jakov Ripić.

IKA/Bitno.net