Papa Franjo jučer je potvrdio čudo pripisano nadbiskupu Fultonu Sheenu, čime su ispunjeni uvjeti za njegovu beatifikaciju.

Čudesno ozdravljenje dogodilo se 2010. godine, nakon što je novorođenom Jamesu Fultonu Engstromu prestalo kucati srce.

Čitavih sat vremena liječnici su pokušavali malog Jamesa Fultona reanimirati, a roditelji su se molili Bogu. Molili su se i za zagovor nadbiskupa po kojem su djetetu dali ime. Nakon sat vremena malome Jamesu Fultonu vratio se puls i dijete je oživjelo.

Vatikansko medicinsko povjerenstvo još je 2014. godine potvrdilo da se čudesno ozdravljenje dogodilo po zagovoru popularnog američkog nadbiskupa, no trakavica oko premještanja njegovih posmrtnih ostataka iz New Yorka u Peoriju otegnula je postupak beatifikacije.

Nakon što su koncem lipnja Sheenovi posmrtni ostaci nakon višegodišnje sudske parnice napokon prebačeni u biskupiju koja je vodila kauzu za beatifikaciju, papa Franjo je potvrdio čudesno ozdravljenje te je sada Sheenova beatifikacija samo pitanje datuma.

Iako o samom datumu još nije bilo riječi, nedavno je biskup Peorije iskazao nadu da će slavni američki nadbiskup biti proglašen blaženim ove godine, kada se slavi 100 obljetnica njegovog svećeničkog ređenja.

Više o budućem blaženiku Katoličke Crkve možete pročitati ovdje.

Ivo Džeba | Bitno.net