Nakon ovog potvrđenog čuda nadbiskup je Sheen sada jako blizu beatifikacije

Fulton Sheen

Vatikansko medicinsko povjerenstvo potvrdilo je čudesno ozdravljenje koje se dogodilo po zagovoru američkog nadbiskupa Fultona J. Sheena, čuvenog televizijskog evangelizatora koji je u 1950.-im koristio tada novi medij televiziju i radio kako bi naviještao evanđelje.

Čudo se dogodilo u gradiću Peoria u američkoj saveznoj državi Illinois, u kojem je Sheen svojedobno zaređen za svećenika. Bonnie Engstrom je svom sinu doj je još bio u trbuhu dala drugo ime Fulton prema popularnom nadbiskupu čije je stare propovijedi voljela gledati. Novorođenče, kojemu je prvo ime James, rodio se, a da mu srce nije kucalo. Čitavih sat vremena liječnici su pokušavali malog Jamesa Fultona reanimirati, a roditelji su se molili Bogu. Molili su se i za zagovor nadbiskupa po kojem su djetetu dali ime. Nakon sat vremena malome Jamesu Fultonu vratio se puls i dijete je oživjelo. Lječnici su odmah rekli roditeljima kako mogu očekivati da će beba ostati slijepa ili da će imati ozbiljnih problema s fizičkim ili mentalnim zdravljem. Međutim, idući mjeseci pokazali su kako se beba razvija bez ikakvih problema, a roditelji su sigurni da je nadbiskup Sheen izmolio ozdravljenje malog imenjaka. Ovo potvrđeno čudo sada je Sheena približilo beatifikaciji.

Sheen je svojim radijskim i televizijskim propovijedima širio katoličku vjeru u medijskom prostoru SAD-a. Za svoje televizijske emisije svojedobno je nagrađen i prestižnom nagradom EMMY, a sve prihode usmjeravao je u karitativne svrhe. Zaslužan je za izgradnju nekoliko tisuća dječjih bolnica, škola i sirotišta u SAD-u. Umro je 1979. u svojoj 84. godini.

G. An. | Bitno.net