Fulton Sheen

Vatikansko medicinsko povjerenstvo potvrdilo je čudesno ozdravljenje koje se dogodilo po zagovoru američkog nadbiskupa Fultona J. Sheena, čuvenog televizijskog evangelizatora koji je u 1950.-im koristio tada novi medij televiziju i radio kako bi naviještao evanđelje.

Čudo se dogodilo u gradiću Peoria u američkoj saveznoj državi Illinois, u kojem je Sheen svojedobno zaređen za svećenika. Bonnie Engstrom je svom sinu doj je još bio u trbuhu dala drugo ime Fulton prema popularnom nadbiskupu čije je stare propovijedi voljela gledati. Novorođenče, kojemu je prvo ime James, rodio se, a da mu srce nije kucalo. Čitavih sat vremena liječnici su pokušavali malog Jamesa Fultona reanimirati, a roditelji su se molili Bogu. Molili su se i za zagovor nadbiskupa po kojem su djetetu dali ime. Nakon sat vremena malome Jamesu Fultonu vratio se puls i dijete je oživjelo. Lječnici su odmah rekli roditeljima kako mogu očekivati da će beba ostati slijepa ili da će imati ozbiljnih problema s fizičkim ili mentalnim zdravljem. Međutim, idući mjeseci pokazali su kako se beba razvija bez ikakvih problema, a roditelji su sigurni da je nadbiskup Sheen izmolio ozdravljenje malog imenjaka. Ovo potvrđeno čudo sada je Sheena približilo beatifikaciji.

Sheen je svojim radijskim i televizijskim propovijedima širio katoličku vjeru u medijskom prostoru SAD-a. Za svoje televizijske emisije svojedobno je nagrađen i prestižnom nagradom EMMY, a sve prihode usmjeravao je u karitativne svrhe. Zaslužan je za izgradnju nekoliko tisuća dječjih bolnica, škola i sirotišta u SAD-u. Umro je 1979. u svojoj 84. godini.

G. An. | Bitno.net