U finale tv emisiji Super Talent Nove TV je ušao Antonio Tkalec,  ni manje ni više, nego  skladatelj i kantautor duhovne glazbe. Svojim nastupom je oduševio žiri, kao i svojom profesionalnošću u izvedbi autorske pjesme. Talent koji mu je Gospodin dao usmjerio je na slavu Njegovu.

Antonio Tkalec, Super Talent

Antonio Tkalec je 26-godišnji varaždinski pjevač, skladatelj i kantautor duhovne i svjetovne glazbe. Rođen je u Nedeljancu, selu do Varaždina od majke Zdravke i oca Zvonka. Ima predivne troje mlađe braće: sestra Dolores i Braća Viktor i Josip.

Sa sedam godina postao je član duhovnog pjevačkog društva „Tin“ iz Nedeljanca, gdje je proveo punih deset godina, i za to vrijeme je sudjelovao na velikom broju koncerata i različitih priredaba humanitarnog karaktera diljem Hrvatske.

Pjesme duhovnog karaktera počeo je pisati još 1998. godine, kada je imao 16 godina, te je većina njih do sada bila izvođena na mnogim hrvatskim festivalima duhovne glazbe (Duga, Bonofest, Krapinafest, CroSacro, Marijafest, Krapinafest, Stepinčeve note…).

2000. godine, snimio je svoj prvi duhovni Božićni album, sa svojim tadašnjim duhovnim bendom „Pro Vobis“ koji je ujedno djelovao i kao župni bend u njegovoj matičnoj župi sv. Vida u Vidovcu.
Ubrzo nakon toga, krenuo je samostalno u duhovnu glazbu nastupajući na festivalima duhovne glazbe diljem Hrvatske Prvi duhovi festival na kojem je samostalno nastupio bila je „Duga“ u Ludbregu, gdje je do danas ostvario velike uspjehe te je izvođač duhovne glazbe koji je ostvario najviše nastupa na tom festivalu..

2003. godine je zabilježio do tada najveći uspjeh u glazbi. Postao je član američko-nizozemske glazbeno-kazališne skupine „Cosmo Entertaiment“, sa kojom je putovao na velikoj turneji, nastupajući u jednoj od glavnih uloga u kazališnoj verziji mjuzikla „Moulin Rogue“.
Ovo internacionalno glazbeno iskustvo, je jako puno doprinjelo njegovom glazbenom razvoju!

U glazbi je dakle već punih 19 godina, a danas je profesionalni glazbenik i to na najrazličitijim glazbenim područjima: vodi franjevački zbor crkve sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu koji je kao orguljaš i zborovođa preuzeo potkraj 2008. godine, svira i pjeva u bendu svjetovne glazbe, piše i sklada pjesme za mnoge izvođače duhovne i svjetovne glazbe, podučava sviranje klavijatura i gitare, a svira toliko različitih instrumenata da i sam često zaboravlja što sve zna svirati. No, najpoznatiji je kao pjevač duhovne glazbe.

Antonio je organizator velikog broja humanitarnih koncerata i raznih humanitarnih akcija. Isto tako je osnivač i predsjednik glazbeno-scenske humanitarne udruge „Acordis“. Direktor je prvog festivala moderne duhovne glazbe u Varaždinu pod nazivom „Hvalospjev ljubavi“.

Najveću podršku u životu i svom radu ima od strane svoje obitelji i svoje najbolje i najvjernije prijateljice Agneze Levanić, koja mu je ujedno i menađerica te zajedno surađuju na svim glazbenim projektima. Surađuje i sa mnogim poznatim pjevačkim imenima duhovne i estradne scene, te sa svojim omiljenim producentom Ivanom Mikulićem koji je producirao njegov novi CD.

Svega ovog u Antonievom životu nebi bilo da mu u životu na prvom mjestu nije Svevišnji Bog koji ga vodi i usmjerava u svemu što radi! Stoga mu je najveće veselje, sreća i zadovoljstvo u životu slavljenje Gospodina kroz pjesmu i molitvu te pomaganju potrebnima! Zato Antonio i jest veliki organizator humanitarnih koncerata, i uvijek se rado odaziva na sudjelovanje u humanitarnim akcijama.

Podržimo Antonio molitvama i poželimo mu mnogo uspjeha.