‘Život za život’ – mjuzikl posvećen svim žrtvama totalitarnih režima

U vrijeme kada suosjećanje, bezuvjetna ljubav, žrtva i svetost nisu popularni pojmovi stiže nam mjuzikl koji promiče upravo te vrijednosti. Riječ je o duhovnom rock mjuziklu “Život za život“ nadahnutom životom sv. Maksimilijana Kolbea,  poljskog redovnika koji je u paklu Auschwitza darovao svoj život za drugoga.

mjuzikl Zivot za zivot

Mjuzikl posvećen svim žrtvama totalitarnih režima nastao je povodom 30. obljetnice proglašenja svetim ovoga jedinstvenog redovnika, a prvi će puta biti izveden 26. veljače u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu.

Autor mjuzikla je poznati talijanski skladatelj duhovnih pjesama i mjuzikala Daniele Ricci. Njegovo originalno djelo, rock-opera “Kolbe. Fare della vita un dono” (Kolbe. Učiniti da život bude dar) dosad je izvođeno samo u koncertnoj formi, a Hrvatska je prva zemlja u kojoj će se izvoditi u kazališnoj formi mjuzikla. U njemu nastupaju zbor Kolbe i glazbeni sastav Novo Svitanje, koji su snimili i nosač zvuka s glazbenim brojevima iz mjuzikla. Sam autor ne skriva oduševljenje njihovom izvedbom:„Komplimenti, komplimenti, komplimenti. Ovako izvrstan uradak doista nisam očekivao!“- poručuje Ricci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenarij je povjeren Krešimiru Tičiću, a režija Richardu Simonelliju, kazališnom glumcu i redatelju koji je nedavno primio nagradu Hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje na području mjuzikla i operete.

Mjuzikl je podijeljen u devet prizora s glazbenim temama, koji su obogaćeni pripovjedačem (Rajko Bundalo) i video projekcijama. Uloga Maksimilijana Kolbea povjerena je mladom Anti Lučiću, a Gospe Aleksandri Marković. Zbor Kolbe sačinjava dvadeset i šestero mladih koji su odabrani putem audicije.

Svečana premijera mjuzikla bit će u nedjelju 17. ožujka u 19.30 sati u kazalištu Komedija, gdje će mjuzikl biti izveden i 18. ožujka, dok će ostale izvedbe na Sv. Duhu biti 28. veljače,  5. ožujka, 7. ožujka, 12. ožujka i 14. ožujka u 20 sati.

Organizatori mjuzikla su Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Nacionalni centar Vojske Bezgrešne, časopis Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga  i glazbeni sastav Novo Svitanje.

Više informacija o mjuziklu i ulaznicama dostupno je na internetskoj stranici www.veritas.hr.


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 22. veljače 2013.

Možda vam se svidi