Na prvome mjestu je “Enciklopedijski biblijski priručnik priređivača Pata i Davida Alexander”

Enciklopedijski biblijski priručnik priređivača Pata i Davida Alexander najprodavanije je knjiga Kršćanske sadašnjosti u mjesecu studenome. Knjiga je zamišljena kao informativni, uzbudljiv vodič, kao sažet i pregledan, lako uporabljiv kućni, katehetski, vjeronaučni i općenito enciklopedijski stručni priručnik za lakše čitanje i razumijevanje Biblije.

Na drugom mjestu top liste nalazi se djelo poznatoga talijanskoga teologa kapucina Gianluigia Pasqualea, “Teologija povijesti spasenja u XX. stoljeću”, koja ispituje i istražuje dva najznačajnija desetljeća katoličkog prinosa smislu i značenju povijest (1950.-1970.).

Na trećem mjestu je monografija Stipana Trogrlića, “Božo Milanović istarski svećenik (1890. – 1980.)” koja predstavlja jedinstveno bio-bibliografsko djelo o mons. Boži Milanoviću, istarskom svećeniku i društveno-političkom radniku: neslomljivom u progonu, odlučnom u borbi za hrvatski identitet Istre i njezino uključivanje u Hrvatsku u doba crtanja granica potezom pera velikih sila.

Slijede “Ispovijesti” sv. Augustina, djelo nekadašnjeg pomoćnog bečkog biskupa Helmuta Krätzela “Vjerujete li Vi u Boga, gospodine biskupe? Što mladi ljudi pitaju o krizmi”, djelo Fabricea Hadjadja “Dubina spolova – Mistika tijela”, te na šestom mjestu i monografija J. P. Portera “Izgubljena Biblija – Otkriveni zaboravljeni spisi”. (ika/bitno)