Glazbenik Stjepan Lach snimio je pjesmu u suradnji s bendom Afterlife. Novi singl nosi naziv “Dragi je moj” i donosi snažnu duhovnu poruku ljubavi i nade.

“Dragi je moj” autorsko je djelo tekstopisca Kristijana Jalšića, člana „Afterlifea“, dok je za glazbu uz Kristijana zaslužna pjevačica benda Ivona Bunčić i Dominik Lučić iz LE Produkcije, koji je zaslužan i za izuzetno vješt aranžman i produkciju. Snimanje pjesme i finalni miks i mastering obavljeni su u studiju Šišmiš pod vodstvom Zorana Švigira Švigija.

Tekst “Dragi je moj” nadahnut je „Pjesmom nad pjesmama“ te prikazuje Isusovu ljubav prema Crkvi, simbolički predstavljenu u liku Zaručnika i Zaručnice. Glavni glumci Bruno Zadro i Jana Karaula prenose tu inspirativnu priču, dok je vjeroučitelj Danijel Markešić iz Popovače preuzeo ulogu svećenika.

Afterlife je okupio izvanredan tim glazbenika za snimanje pjesme. Marko Javorski, član benda, odsvirao je akustičnu i električnu gitaru, Alen Svetopetrić bas gitaru, Mario Klarić bubnjeve, Dominik Lučić klavijature i Matej Mihaljević violine. Kornelija Palić Papafava i Dominik Lučić dodatno su obogatili vokalnu izvedbu pjesme kao prateći vokali.

Za vizualni dio pjesme zaslužan je talentirani kamerman Filip Bašić, dok režiju i montažu spota potpisuje Kristijan Jalšić. U spotu se još nalaze i prijatelji grupe „Afterlife“: Igor Ilić, Stjepan Vranjković i Valentina Naglić koja se pobrinula za šminku i pomagala tijekom cijelog procesa snimanja.

„Hvala dragome Bogu i Duhu Svetome što nas je inspirirao. Duboko vjerujemo da će ‘Dragi je moj’ nadahnuti i dotaknuti srca mnogih. Voljeli bismo da ju mladenci pronađu kao pjesmu kojom će slaviti Isusa na svojim vjenčanjima, a tko zna možda čak i na prvim plesovima. Ali naravno, pjesma je namijenjena svima, ne samo mladencima. Vjerujemo da u njoj ima nešto posebno i neka se Bog proslavi kroz svako njezino slušanje“, govori Kristijan iz benda Afterlife.