Mel Gibson uskrsnuće nastavak filma pasija pakao

Jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca i redatelja, Mel Gibson, kojeg kršćanska publika posebno pamti po filmovima Pasija i Greben spašenih, u razgovoru s popularnim američkim voditeljem Stephenom Colbertom otkrio je neke detalje o svom novom filmu Uskrsnuće koji će se pozabaviti događajima nakon Isusova pribijanja na križ.

Naime, tijekom gostovanja u emisiji, Colbert, koji se inače deklarira kao katolik, upitao je Gibsona na koji način planira napraviti priču o uskrsnuću: “Tu nema neke radnje… Kako ispričati priču o uskrsnuću? To je jedan događaj, i onda ide ukazanje ljudima u gornjoj sobi.”

Na to je Gibson uzvratio kako to nije samo “jedan događaj”, već “nevjerojatan događaj”, nadodavši kako će se dotaknuti stvari koje su se odvijale u vrijeme uskrsnuća, a koje “razjašnjavaju što ono znači”.

Odgovarajući na pitanje postoje li neki zlikovci u filmu, Gibson je pomalo tajanstveno odgovorio: “Da, ali oni prebivaju u drugoj stvarnosti.”

“Što se dogodilo u ta tri dana?” (između Isusove smrti i uskrsnuća, op.a.), upitao je Gibson začuđenog voditelja, na što je Colbert počeo citirati Apostolsko vjerovanje: “Uzašao nad pakao…”, samo da bi Gibson potvrdio kako je mislio upravo na to.

Nakon što ga je voditelj ponovno upitao misli li se baviti paklom u filmu, australski glumac je poručio: “Nisam siguran, ali zanimljivo je razmišljati o tome, zar ne? Proradi ti mašta.”

“Da, svakako”, zaključio je vidljivo iznenađeni Colbert. “Doista se puno akcije odvija u pozadini Biblije tijekom Isusova uskrsnuća od mrtvih.”

Mel Gibson također je istaknuo kako će film vjerojatno izaći tek za tri godine, s obzirom na to da se radi o opširnoj i važnoj temi.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Tino Krvavica | Bitno.net