Ivan Puljić, suradnik i bliski prijatelj velečasnog Zlatka Sudca, objavio je na svom Facebook profilu fotografije s njihova susreta s poznatim američkim glumcem Jimom Caviezelom, poznatim po ulozi Isusa Krista u kultnom filmu Mela Gibsona “Pasija”.

Prijateljstvo Caviezela s hrvatskim svećenikom poznato je već odranije, a sada je ponovno došlo do njihova susreta u Zagrebu. Ivan Puljić je u izjavi za naš portal pojasnio okolnosti toga susreta.

“Mi već nekoliko godina imamo kontakt s Jimom – Zlatko, naš zajednički prijatelj iz Međugorja Leo Doci, i ja. Jim nas često nazove, pozdravi, kaže da nas sve voli i za nas moli. Cijeni Zlatka, njegovo svećeništvo, kao i njegov umjetnički rad. Jim jako voli Međugorje i često dolazi u njega. Ovaj put spojio je dolazak tamo i susret sa Zlatkom i svima nama u Zagrebu”, kaže nam Puljić i dodaje kako su zajedno slavili svetu misu, a potom ručali. Glumac je imao i jedan osoban razgovor s vlč. Sudcem. Bila je to “repriza” susreta od prije 5 godina kada su se svi zajedno prvi put upoznali.

“Zove nas ‘moja braća’. Susret je doista protekao u prijateljskom ozračju. Puno nam je pričao o svojim iskustvima u Hollywoodu, o susretima i životu s tim, ja bih rekao ‘posebnim filmskim svijetom’ i iskustvima sa snimanja filma ‘Pasija’. Ali, najviše je pričao o svom odnosu s Bogom i o stalnoj potrazi za Njim”, rekao nam je Ivan Puljić.

On nam je otkrio i jednu ekskluzivnu informaciju. Caviezel će ponovno glumiti Isusa i to u nastavku filma “Pasija” čije snimanje Mel Gibson trenutačno priprema. Već smo pisali o tome, ali ovo je prvi put kako je potvrđeno da će isti glumac prikazati lik Gospodina na filmskom platnu i u nastavku.

“Zajedno s Melom Gibsonom i uglavnom istom ekipom iz ‘Pasije’ uskoro planiraju započeti snimanje filma ‘Uskrsnuće’. Dakle, svojevrsni nastavak ‘Pasije’, u kojem bi također glumio Isusa. Kao i prije, i sada nailaze na otpore raznoraznih lobija u Hollywoodu. Prolaze kroz iste borbe i protivštine, ali ne gube nadu da će napraviti remek-djelo”, pojašnjava Puljić.

O osobnosti i duhovnosti američkog glumca o čijoj je jakoj katoličkoj vjeri i naš portal pisao u više navrata, Puljić ima samo riječi pohvale.

jim caviezel ivan puljić zlatko sudac

Jim Caviezel i Ivan Puljić. Foto: Facebook stranica Ivana Puljića

“Radi se o izuzetnoj osobnosti, koju ne mogu razlučiti od njegove duhovnosti. Rekao bih da je na pragu neke svoje mistike. Pričao nam je fascinantne stvari o filmu ‘Pasija’ te o svemu onome što su on i ostala filmska ekipa doživjeli i proživjeli za vrijeme snimanja, ali i poslije. Informacija da je za vrijeme snimanja scene Kristova umiranja na križu grom udario u križ je istinita. Još je bilo poprilično takvih stvari, ali ne bih sada o tome”, kaže Puljić i dodaje kako ne treba zaboraviti da je “Pasija” film koji je mnoge ljude priveo Bogu, ali i uznemirio mnoge duhove.

O Caviezelovoj duhovnosti Puljić kaže:

“Okosnica njegove duhovnosti sveti su sakramenti: sveta misa, ispovijed i pričest. Jako voli Blaženu Djevicu Mariju. Zato često i posjećuje Njena svetišta.”

Na koncu, Puljić nam je rekao da je Caviezel pozvao Sudca, Lea Docija i njega da ga posjete tijekom snimanja filma i susretnu se s cijelom filmskom ekipom.

“Ako nam okolnosti i obveze to dopuste, svakako ćemo to učiniti”, zaključio je Puljić.

Goran Andrijanić | Bitno.net

Copyright Bitno.net, sva prava pridržana.