Novost u jesenskoj shemi na Laudato TV-u je emisija za mlade “Generacija +”. Dinamičan koncept emisije u kojoj petero mladih raspravlja, ali se i međusobno nadopunjuje, poučava, pojašnjava i poštiva drugačije mišljenje o probranim i mladima važnim temama. Emisija će nastojati obraditi izazove za današnje mlade poput emocija i slobode, kako je to danas biti mlad, ovisnosti nekad i sad, zašto ostajem živjeti u Hrvatskoj, tiče li nas se politika, utjecaj društvenih mreža i dr. “Biseri prirode” naziv je emisije Mirne Sigetić koja će gledateljima približiti prirodne ljepote Hrvatske, ali i pružiti zanimljive informacije i korisne savjete o tome kako živjeti u skladu s prirodom te naučiti osnove snalaženja u prirodi.

Kratki format “Mame pitaju” u produkciji Salesiane daje odgovore na velika pitanja važna za roditeljstvo. U suradnji s mamama prikupljena su najčešća pitanja koja ih brinu. Što činiti kada se svekrva, majka ili prijateljica petlja u naš odgoj, koliko djecu izlagati društvenim mrežama, kako prepoznati prve znakove depresije kod djece, što kada se supružnici ne slažu oko vjerskog odgoja – neka su od pitanja na koja odgovaraju psihologinje i psihoterapeutkinje Nikolina Essert, Ljubica Duspara i Sanda Smoljo-Dobrovoljski te svećenici vlč. Odilon Singbo i don Damir Stojić.  “Trenutak za tebe” je još jedan kratki format koji donosi duhovne misli vlč. Antonija Marija Čirka.

Glazbena emisija “Nota bene” u svojoj drugoj sezoni na svirku i razgovor dovodi poznata imena s domaće glazbene scene. U prvim emisijama gledat ćemo sestre Husar, Pavu, Mihaela Kvorka, Josipa Čulumovića, a neizostavni su i njihovi zajednički nastupi s voditeljicom Zrinkom Glavaš koja je i sama poznata po glazbenom talentu. Kulinarska emisija ‘Svi za stol’ vraća jedinog hrvatskog chefa u TOP 100 kuhara svijeta, Hrvoja Kroflina. U prvoj emisiji treće sezone u goste mu dolazi Miroslav Škoro. Jesen donosi i premijerno prikazivanje drugog dijela velikog molitvenog dana održanog u Areni Zagreb u svibnju ove godine – slavljenje na “Progledaj srcem: Neka vatra siđe”.

Sve provjerene emisije domaće produkcije Laudato TV-a vraćaju se u novim sezonama na ekran – “Izdvojeno”, “Blagoslovljen tek”, “Otvori spomenar!”, “Zlatni savjeti”, “Život i zdravlje”, “Novo srce”, “Prozor sv. Josipa”, “Susret u riječi”, “Radost ljubavi u braku”, “Totus Tuus”, “More milosrđa”, “Klub prijatelja”, “Dudo i prijatelji”, “Odaziv”, “Papa s nama” i “In Familia Dei” koju u ovoj sezoni uređuje i vodi Ivana Foretić.

Uz redovite dokumentarne serije “Život na stijeni” i “Majka Angelica”, Laudato TV obogaćuje strani program novim dokumentarcima i serijama. Tako će se gledatelji moći upoznati s “Gotlandom” u istoimenom dokumentarcu o švedskom otoku, koji je danas najpoznatiji kao mjesto za odmor, ali iza sebe ima bogatu vjersku prošlost. “Neka bude svjetlo: Ukrajina” je dokumentarac o uzrocima rata u Ukrajini i vjeri u pobjedu dobra. Dokumentarna serija “Živjeti kršćanski” donosi teološko tumačenje o. Jeffreyja Kirbyja o najkontroverznijim pitanjima u današnjem društvu kao što su pobačaj, imigranti, rodna ideologija, LGBTQ, rase, rodna ravnopravnost u crkvi i dr. “Lovac na čudesa” je dokumentarna serija Michaela O’Neilla koji putuje poznatim svjetskim svetištima kao što su Lurd, Loreto, Asiz, Guadalupe, Pariz, New Orleans i donosi zadivljujuće priče o čudesima koja su s njima povezana. Voditelja O’Neilla će se moći pratiti i u dokumentarnim filmovima “Čudesa Lurda”“Čudesa Fatime”. “Nanovo rođen” je naslov doku-drame koja donosi ekranizaciju poznate prispodobe o razmetnom sinu.

U prijepodnevnom programu za djecu, Laudato TV poznatim crtanim serijama “Superknjiga” i “Moje vrijeme s Isusom” dodaje i jednu novu “Krunica za djecu”.