“Moja majka je bila najponosnija jer je obranila život”, prisjeća se otac Alfar Antonio Vélez. Ovaj svećenik, koji je rođen u Kolumbiji, danas služi kao misionar u dvije argentinske župe. On je odlučio javno ispričati svoju životnu priču nakon što su 2012. godine u nekoliko latinoameričkih zemalja legalizirani pobačaji.

“Moja majka je bila žena snažne vjere, bila je pobožna i sveta. Govorila je kako, unatoč svim strašnim okolnostima, u svojoj utrobi nosi čudo novoga života, života koji joj je darovan od Boga i koji, zbog svojih uvjerenja, nije mogla pobaciti”, objašnjava svećenik.

Njegova majka je često govorila: “Ako mi je Bog nešto dao, onda ja moram otkriti razlog”. Svećenikovu majku je u 27. godini života silovala grupa radnih kolega. Silovana je na jednoj zabavi, nakon što su je kolege drogirali. Njezina obitelj je, kako bi prikrila trudnoću, prisilila djevojku da se oženi za udovca koji je kasnije s vremenom postao nasilan. S njim je dobila još jedno dijete. Kako bi dječaka Alfara Antonija zaštitila od nasilnog očuha poslala ga je da živi s bakom.

“Moja majka mi je ispričala što joj se dogodilo. Priznala mi je kako su je brojni ljudi nagovarali na pobačaj. Neki su joj savjetovali da me proda ili odnese na posvajanje. Sve sam ovo saznao kada sam imao deset godina i s tom spoznajom sam se vrlo teško nosio”, kaže otac Alfar Antonio.

Jednoga dana je odlučio predati Bogu sve što ga je mučilo. “Otišao sam u crkvu kako bih se požalio Gospodinu i pitao ga zbog čega se to moralo meni dogoditi. Budući da sam doslovno vikao na Boga, prišao mi je jedan svećenik i rekao kako postavljam pogrešno pitanje. Ne bih trebao pitati  zašto, nego s kojim ciljem je to dopustio. Također mi je poručio kako me Bog, baš zbog ove situacije, priprema za velike stvari”, kaže.

Svećenik je dječaku naposljetku pročitao odlomak iz Jeremije, u kojem se prorok Jeremija opire Božjem pozivu. Bog mu tada govori: “Ne brini se. Sve ću učiniti za tebe”.

Otac Alfar Antonio svjedoči kako se ovaj razgovor duboko usjekao u njegovo srce, ali i da mu je ovaj svećenik postao drugi otac. Dječak je kasnije postao vjeroučitelj, a kasnije i svećenik. Otac Alfar Antonio je začet u strašnom i nasilnom činu, ali se Božjom milošću pretvorio u radosnog svećenika koji koristi svaku priliku kako bi branio život nerođenog djeteta.

Svjedočanstvo kolumbijskog svećenika koji je također začet silovanjem možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net