Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, na podforumu “Katoličanstvo”, krajem studenoga objavljena je zanimljiva priča jednog vjernika koji je na misu doveo svog poznanika sotonista.

Korisnik je istaknuo kako je priču htio podijeliti jer je primijetio “nedostatak pozitivne evangelizacije” u pojedinim dijelovima Crkve te je htio “započeti razgovor o pristupanju marginaliziranim dijelovima društva”.

Post prenosimo u cijelosti:

“Prošle godine puno sam vremena proveo evangelizirajući jednog poznanika. On se otvoreno izjašnjava kao sotonist, a upoznali smo se prošle godine na jednom od predavanja. Prva stvar koju me pitao bila je: ‘Kakvo je katoličanstvo?’, i onda sam mu objasnio, počevši s osnovama te potom čitajući iz Katekizma. Dosta je ozbiljno tome pristupio, pitajući duboka pitanja i pokušavajući razumjeti doktrinu i Istinu Majke Crkve. Nedavno je tako njegova djevojka zatrudnjela te je htio napustiti školu. Rekao sam mu: ‘Uvijek si dobrodošao na misu, platit ću ti gorivo ako inače ne možeš doći.’ Prihvatio je moj prijedlog te je prošle nedjelje došao na misu. Nakon završetka mise rekao mi je: ‘Nisam znao u potpunosti što se događa, samo sam radio ono što si mi ti govorio da činim’, i odgovorio sam da je to u redu, s obzirom na to da mu je to bilo prvi put. Na moje čuđenje rekao mi je da će početi dolaziti svake nedjelje na misu te srijedom na klanjanje te da će sa sobom povesti svoju ženu i nerođeno dijete. Ako je Božja volja, uskoro bi mogao krenuti na RPOK (Red pristupa odraslih u kršćanstvo, op. prev.) te bi mogao primiti sakramente krštenja i potvrde već na idućem Vazmenom bdjenju. Taj je događaj ostavio snažan utisak na mene te me, da tako kažem, zapalio. Što vi mislite o tome i jeste li doživjeli sličan snažni događaj u svojoj misiji kao Kristovi učenici na Zemlji?”

I convinced a Satanist to come to mass and now he’s gonna become Catholic from r/Catholicism

Zanimljivo je da je korisnik koji je svjedočanstvo objavio, sudeći po njegovu odgovoru na jedan od komentara na post, tek ove godine završio RPOK te je na Uskrs primio sakramente i ušao u jedinstvo Katoličke Crkve.

“Ove godine na Vazmenom bdjenju primio sam sva tri sakramenta, krštenje, prvu pričest i krizmu”, napisao je dodavši: “Tako mi je drago da sada mogu širiti Radosnu vijest s drugima.”

U raspravi ispod svjedočanstva netko je napisao kako treba biti oprezan i ne dopustiti osobi iz priče da primi pričest, s obzirom na neugodna iskustva sa sotonistima koji znaju krasti posvećene hostije za potrebe crnih misa.

No korisnik koji je napisao originalni post poručio je kako je “pazio” na svog poznanika te da tijekom euharistije nije primio svetu pričest.

Kakav žar za evangelizacijom!

*Cijelu raspravu možete pročitati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net