Oko 200 katoličkih vjernika s krunicama u rukama, predvođeni svojim svećenicima, okupilo se u subotu na molitvenom bdjenju ispred rock kluba u glavnom gradu Kanade, gdje se održala sotonska crna misa. Brojni katolici su i sudjelovali na pobožnostima klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu u crkvi Naše Gospe, koja se nalazi nekoliko blokova od mjesta gdje se održala crna misa. Inače, na okultnom ritualu se okupilo oko 50 ljudi.

Nadbiskup Ottawe Terrence Prendergast je toga dana predslavio misu reparacije u crkvi Navještenja Gospodnjeg koja se nalazi u predgrađu Ottawe. “Iako je Krist dobio konačnu bitku protiv grijeha i zla, mi još uvijek sudjelujemo u tzv. operacijama čišćenja. Još se uvijek događaju sukobi i epidemije nasilja nad Kristovom zaručnicom, odnosno Crkvom”, naglasio je nadbiskup Prendergast.

Na misi su koncelebrirali pomoćni biskup Christian Riesbeck zajedno s još nekoliko svećenika koji su bili odjeveni u ljubičaste, odnosno pokorničke misnice.

Inače, organizator sotonske mise Nicholas Marc je najavio kako će “ovaj obred sadržavati tradicionalne simbole koji će se koristiti na način da predstavljaju suprotnost tradicionalnoj misi”.

Nadbiskup je izjavio kako mu je bilo savjetovano da ne komentira najave o crnoj misi, jer organizatori “samo traže pažnju”. “Međutim, ja sam bio zabrinut za svoj narod koji je bio šokiran ovim ritualnom, pa sam morao reagirati”, objašnjava.

Mise reparacije i klanjanja su prošle subote održane u još nekoliko župa u Ottawi. Otac John Pacheco, koji je sudjelovao na molitvenom bdjenju ispred kluba, u jednom trenutku je nakratko popričao s vlasnikom kluba Mehdijem Galedharom i organizatorom događaja Nicholasom Marcom.

Vlasnik kluba, Galedhar, svećeniku je objasnio kako on ovaj događaj doživljava kao “vježbanje vjerskih sloboda”, a to je nešto što mu je nedostajalo u rodnom Iranu. Organizator obreda Marc je svećeniku rekao kako je odrastao u obitelji koja je odlazila na tradicionalne latinske mise te da je u obitelji doživio zlostavljanje, ali nije htio objasniti o kakvom se zlostavljanju radi.