CRKVA I KONTRACEPCIJA

Pročitajte pismo Padre Pija papi Pavlu VI. u kojem je pohvalio Humanae Vitae, dokument koji je i nekim katolicima ‘trn u oku’

Padre Pio je nedugo prije svoje smrti napisao pismo papi Pavlu VI. i izrazio svoje čvrsto pristajanje uz Učiteljstvo i njegov nauk, naročito spominjući tada recentnu encikliku Humanae Vitae

padre pio pavao VI humanae vitae

Foto: www.onepeterfive.com

Imajući na umu audijenciju koju su kapitularni članovi njegova reda trebali imati za vrijeme svoga generalnog kapitula, Padre Pio je nedugo prije svoje smrti napisao pismo papi Pavlu VI. U pismu je izrazio svoje čvrsto pristajanje uz Učiteljstvo i njegov nauk, naročito spominjući tada recentnu encikliku Humanae Vitae. Padre Pio također je izrazio svoju poslušnost, odanost i sinovsko sudioništvo u tjeskobama Njegove Svetosti. Slijedi kompletan tekst pisma.

Vaša Svetosti,

koristeći prigodu sastanka Vaše Svetosti s kapitularnim Ocima, u duhu se sjedinjujem sa svojoj Braćom, i u duhu vjere, ljubavi i poslušnosti veličini Onoga koga vi predstavljate na Zemlji, odajem počast prepunu poštovanja Vašoj Cijenjenoj Ličnosti, ponizno klečeći do Vaših nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapucinski je red uvijek bio među prvima u svojoj ljubavi, vjernosti i poštovanju prema Svetoj Stolici. Molim Gospodina da njegovi članovi zauvijek ostanu takvi, nastavljajući svoju tradiciju ozbiljnosti i vjerskog asketizma, evanđeoskog siromaštva, vjernog obdržavanja Pravila i Konstitucija, obnavljajući sebe u poletnom življenju i dubokom nutarnjem duhu – uvijek spremni, na najmanju gestu Vaše Svetosti, odmah krenuti naprijed i pomagati Crkvi u njezinim potrebama.

Znam da Vaše srce ovih dana pati zbog događanja u Crkvi: zbog mira u svijetu, zbog velikih potreba naroda, ali iznad svega zbog manjka poslušnosti nekih, čak i katolika, plemenitome nauku koji ste nam Vi dali uz pomoć Duha Svetoga i u ime Božje. Prikazujem za Vašu Svetost svoje dnevne molitve i trpljenja, beznačajnu, ali iskrenu žrtvu najmanjeg od vaših sinova, moleći Gospodina da vas utješi Svojom milošću da nastavite izravnim, ali često teškim putom – u obrani onih vječnih istina koje se nikada ne mogu promijeniti kako se mijenjaju vremena.

U ime svojih duhovnih sinova i molitvenih skupina zahvaljujem Vašoj Svetosti za jasne i odlučne riječi koje ste izgovorili u nedavnoj enciklici Humanae Vitae, i ponovno iskazujem svoju vlastitu vjeru i bezuvjetnu poslušnost Vašim nadahnutim uputama.

Neka Bog dadne da istina pobijedi, i neka se Njegovoj Crkvi dadne napredak, narodima Zemlje mir, a zdravlje i uspjeh Vašoj Svetosti, tako da kada ovi tamni oblaci prođu, Kraljevstvo Božje zavlada u svim srcima po apostolskim djelima Glavnoga pastira svih kršćana.

Prostrt do Vaših nogu, molim vas da blagoslovite mene, moju braću u vjeri, moje duhovne sinove, molitvene skupine, sve bolesne – kako bismo mogli u Ime Isusovo i pod vašom zaštitom vjerno vršiti dobra djela.

Najponizniji sluga Vaše Svetosti,

Padre Pio, kapucin

San Giovanni Rotondo, 12. rujna 1968.

 

Prijevod: Ana Naletilić | Bitno.net

Izvor: EWTN

Objavljeno: 28. travnja 2018.

Možda vam se svidi