Hrvatski hip-hop glazbenik Marin Ivanović Stoka, koji već dulje vrijeme svjedoči o svom oslobođenju od ovisnosti zahvaljujući vjeri u Isusa Krista, gostovao je u televizijskoj emisiji “Na kavi kod Doris” i ponovno progovorio o svojoj borbi s narkoticima i obraćenju.

“Bog mi je pomogao jer me očito sačuvao za nešto drugo. Drugi su umirali i živjeli kao biljke, a Bog je imao neki drugi plan za mene. Možda upravo plan da ovdje sjedim s tobom, svjedočim i da kažem da vjerujem u njega”, rekao je Ivanović u emisiji voditeljici Doris Pinčić Rogoznici.

Pričao je o tome kako je prošao kroz sve moguće komune i terapije, ali da nije bio doista izliječen dok nije otišao u Cenacolo. Tamo nije išao dok doista nije bio spreman ostaviti drogu.

“Shvatio sam da mi samo Bog može pomoći, da nema drugog načina. Iskreno sam molio Boga i otišao sam u Cenacolo. Jako mi se svidjelo ono što je majka Elvira rekla – Cenacolo ne liječi drogu nego uzroke zbog kojih se drogiramo. To mi je bilo izvrsno”, prisjeća se reper koji je rekao i da je prije obraćenja imao poštovanja prema Bogu.

“Uvijek sam poštivao Boga. Rođen sam na dan prvog ukazanja u Međugorju”, rekao je i dodao:

“Sada sam dobro i daj Bože da ovako i potraje. Puno puta sam rekao da sam se izliječio od ovisnosti, ali sam se ‘opekao’. Ali, dragome Bogu hvala, sada je dobro i nadam se da će tako i ostati.”

Ispričao je i kako priprema novi album i kazališnu predstavu koja treba progovoriti o njegovu iskustvu.

Komentirao je i temu emisije koja je govorila o predbračnoj čistoći i svjedočanstvo bračnog para Marine i Marka Pranjić koji je govorio o tome.

“Nema svatko snagu živjeti čistoću i nema svatko dar spoznati koliko je to važno. Mediji nam nameću izopačenost i nema više onih tradicionalnih vrijednosti. A čistoća je jedna od tih istinskih vrijednosti. Volio bih da sam snažniji i ustrajniji u tome, ali trudim se biti bolji”, iskreno je poručio Stoka.

Ivanović je povezan sa zajednicom Srce Isusovo, a napravio je i pjesmu o molitvi krunice na Kamenitim vratima.

Nedavno se na internetu pojavila i vijest kako je Stoka iznenadio svoga vjernog “fana” i prijatelja Marka Mađara iz Vinkovaca kojemu se pojavio na kućnim vratima na dan njegova rođendana.

Marko boluje od cerebralne paralize, ali svoj životni križ prihvaća s radošću i vjerom. On i Ivanović redovito se čuju telefonom, prvi put su se susreli prije nekoliko mjeseci, a nedavno ga je reper iznenadio za rođendan.

Kako je pisao portal 24sata, “mladi Vinkovčanin nedavno je glazbenika u potpunosti razoružao kad mu je rekao da će se moliti za njega u Međugorju”.

“Činiti dobro je lijek, nekad je važno staviti sebe na drugo mjesto. Nisam mu morao ništa donijeti, ali htio sam. U našem odnosu više dugujem ja njemu nego Marko meni”, citirali su Ivanovića mediji.

Rođendansko iznenađenje…

Posted by Marin Ivanović Stoka on 25. rujna 2017

Goran Andrijanić | Bitno.net