NOVO SVJEDOČANSTVO REPERA

Marin Ivanović Stoka: Bog me je sačuvao od propasti i ovisnosti da bih mogao svjedočiti vjeru u njega

“Shvatio sam da mi samo Bog može pomoći, da nema drugog načina. Iskreno sam molio Boga i otišao sam u Cenacolo”

Foto: RTL

Hrvatski hip-hop glazbenik Marin Ivanović Stoka, koji već dulje vrijeme svjedoči o svom oslobođenju od ovisnosti zahvaljujući vjeri u Isusa Krista, gostovao je u televizijskoj emisiji “Na kavi kod Doris” i ponovno progovorio o svojoj borbi s narkoticima i obraćenju.

“Bog mi je pomogao jer me očito sačuvao za nešto drugo. Drugi su umirali i živjeli kao biljke, a Bog je imao neki drugi plan za mene. Možda upravo plan da ovdje sjedim s tobom, svjedočim i da kažem da vjerujem u njega”, rekao je Ivanović u emisiji voditeljici Doris Pinčić Rogoznici.

Pričao je o tome kako je prošao kroz sve moguće komune i terapije, ali da nije bio doista izliječen dok nije otišao u Cenacolo. Tamo nije išao dok doista nije bio spreman ostaviti drogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Shvatio sam da mi samo Bog može pomoći, da nema drugog načina. Iskreno sam molio Boga i otišao sam u Cenacolo. Jako mi se svidjelo ono što je majka Elvira rekla – Cenacolo ne liječi drogu nego uzroke zbog kojih se drogiramo. To mi je bilo izvrsno”, prisjeća se reper koji je rekao i da je prije obraćenja imao poštovanja prema Bogu.

“Uvijek sam poštivao Boga. Rođen sam na dan prvog ukazanja u Međugorju”, rekao je i dodao:

“Sada sam dobro i daj Bože da ovako i potraje. Puno puta sam rekao da sam se izliječio od ovisnosti, ali sam se ‘opekao’. Ali, dragome Bogu hvala, sada je dobro i nadam se da će tako i ostati.”

Ispričao je i kako priprema novi album i kazališnu predstavu koja treba progovoriti o njegovu iskustvu.

Komentirao je i temu emisije koja je govorila o predbračnoj čistoći i svjedočanstvo bračnog para Marine i Marka Pranjić koji je govorio o tome.

“Nema svatko snagu živjeti čistoću i nema svatko dar spoznati koliko je to važno. Mediji nam nameću izopačenost i nema više onih tradicionalnih vrijednosti. A čistoća je jedna od tih istinskih vrijednosti. Volio bih da sam snažniji i ustrajniji u tome, ali trudim se biti bolji”, iskreno je poručio Stoka.

Ivanović je povezan sa zajednicom Srce Isusovo, a napravio je i pjesmu o molitvi krunice na Kamenitim vratima.

Nedavno se na internetu pojavila i vijest kako je Stoka iznenadio svoga vjernog “fana” i prijatelja Marka Mađara iz Vinkovaca kojemu se pojavio na kućnim vratima na dan njegova rođendana.

Marko boluje od cerebralne paralize, ali svoj životni križ prihvaća s radošću i vjerom. On i Ivanović redovito se čuju telefonom, prvi put su se susreli prije nekoliko mjeseci, a nedavno ga je reper iznenadio za rođendan.

Kako je pisao portal 24sata, “mladi Vinkovčanin nedavno je glazbenika u potpunosti razoružao kad mu je rekao da će se moliti za njega u Međugorju”.

“Činiti dobro je lijek, nekad je važno staviti sebe na drugo mjesto. Nisam mu morao ništa donijeti, ali htio sam. U našem odnosu više dugujem ja njemu nego Marko meni”, citirali su Ivanovića mediji.

Rođendansko iznenađenje…

Posted by Marin Ivanović Stoka on 25. rujna 2017

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Andrijanić | Bitno.net


Objavljeno: 14. studenoga 2017.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi