Prije godinu dana na zagrebačkom stadionu Maksimir održan je dotad neviđeni duhovno-glazbeni spektakl.

Oko 40 tisuća ljudi pjevalo je, molilo i slavilo s najpopularnijim izvođačima duhovne glazbe u Hrvatskoj, kao što su Božja pobjeda, Alan Hržica, Emanuel, Amorose, fra Marin Karačić i dr.

Bila je to kulminacija projekta Laudato televizije i njezine osnivačice Ksenije Abramović započetog 2014. koncertom u današnjoj City Plazi (ex Hypo centar) pred oko dvije tisuće ljudi, da bi preko Male dvorane Doma sportova, Cibone i Arene dospio na najveći hrvatski stadion.

Nije, stoga, čudno da je višesatni događaj na Maksimiru probio granice vjerskog prostora, odjeknuvši i u hrvatskim svjetovnim medijima, ali i izvan zemlje.

A ovako je izgledala atmosfera:

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Bitno.net (@bitnonet)

Sestre Palić – Gospode trebam te

Sestre Palić sinoć su rasturile s “Gospode trebam te” 🙌🙌 #progledajsrcem

Objavljuje Bitno.net u Nedjelja, 5. lipnja 2022.

‘Neka vatra siđe’

Ovogodišnji (rasprodani) Progledaj srcem se imenom i programom ponešto razlikuje od dosadašnjih događaja.

Tako je ”Progledaj srcem! Neka vatra siđe!” umjesto koncerta zamišljen kao “veliki molitveni dan” na kojem važnu ulogu imaju nagovori duhovnika i molitve uz glazbenu pratnju.

Centralni događaj bit će svjedočanstvo Jima Caviezela, hollywoodskog glumca čija je najpoznatija uloga ona Isusa iz hit-filma Pasija.

Organizatore ističu kako će ulaz u Arenu biti slobodan od 12 sati, a pozivaju se svi da dođu najkasnije u 14 sati kada program i počinje. Za 18 sati predviđena je jednosatna pauza, a čitav događaj trebao bi trajati do 22:30.

Raspored i program

Od 14:00 do 18:00

– Nagovor fra Ivan Matić uz glazbenu pratnju Mateja Galića

– Nagovor fra Stjepan Brčina uz glazbenu pratnju Amorose

– Nagovor vlč. Dražen Radigović uz glazbenu pratnja Božja slava banda

– Nagovor don Mijo Grozdanić uz glazbenu pratnju Emanuela

Od 18:00 do 19:00

– pauza

Nakon pauze

– svjedočanstvo Jima Caviezela.

Od 21:00 do 22.30

– slavljenje

Dodatne informacije

Vlasnicima ulaznica preporuča se dolazak javnim prijevozom ili pješice jer se očekuje velika gužva. Dopušten je unos hrane (sendvič, grickalice, voće, dječja hrana), ali ne i pića. Iz sigurnosnih razloga nije dopušten unosa boca. Piće će se u krugu dvorane točiti na čaše.

Tijekom dana bit će prilika za svetu ispovijed.

Za djecu od 4 do 10 godina organizirana je igraonica koja će biti otvorena od 13:30 do 21 sat. Zainteresirani roditelji djecu mogu prijaviti na kontakt@laudato.hr (ime roditelja/skrbnika, godište djece i broj sektora i sjedala s ulaznice). Program igraonice uz pjesmu, ples i animaciju uključuje i projekciju novih epizoda popularne Superknjige, kao i druženje s likom iz crtića Gizmom.