Katolička aplikacija specijalizirana za molitvu i meditacije Hallow ove je Pepelnice bila treća “najskidanija” na App Storeu, specijaliziranoj internetskoj trgovini za Appleove uređaje, javlja Daily Wire.

Radi se o nevjerojatnom uspjehu za jednu vjersku aplikaciju, osobito ako se zna da ju je (barem tog dana) preuzelo više korisnika nego sveprisutni TikTok, ali i Google, Instagram i YouTube.

Veliku ulogu pritom je sigurno odigrao poseban molitveni korizmeni program za koji su na Hallowu angažirali i hollywoodske zvijezde. Tako molitve i meditacije predvode oskarovac Mark Wahlberg, zatim Jim Caviezel (koji za nekoliko mjeseci dolazi u Hrvatsku), Jonathan Roumie iz hit serije Chosen, svećenik Mike Schimtz (čiji su podcasti o Bibliji i Katekizmu također ogroman hit) te autorica Immaculée Ilibagiza.

Aplikacija i dalje bilježi odlične brojke te je danas također bila među “najskidanijima”, ali na šestom mjestu.

Posljednjih godina katolički sadržaji sve su popularniji na internetu, društvenim mrežama i pametnim telefonima.

Tako je već spomenuti svećenik Mike Schmitz imao čak dva najslušanija podcasta: ‘Bible in a Year’ iz 2021. te ovogodišnji ‘Catechism in a Year’. Što se tiče aplikacija, dobri primjeri u domaćem okruženju su Nova Eva koja na Google Playu ima više o 100 tisuća “skidanja” te e-Duhovne vježbe koje su na istoj platformi preuzete više od 50 tisuća puta.