Američki katolički svećenik o. Mike Schmitz trenutno je jedan od najslušanijih podcastera na megapopularnim platformama kao što su Apple Podcasts i Spotify.

Najnoviji projekt o. Schmitza, ‘Catechism in a Year’ (hrv. Katekizam u godinu dana) u kojem svakodnevno čita i tumači dijelove Katekizma Katoličke Crkve, zauzeo je u SAD-u prvo mjesto na Appleu te drugo (iza vjerojatno najpopularnijeg podcastera na svijetu, Joea Rogana) na Spotifyju.

‘Katekizam u godini’ svojevrsni je nastavak projekta ‘Bible in a Year’ (hrv. Biblija u godinu dana) o kojem smo već pisali na portalu, a koji je također zauzeo vrhove top-lista kada je originalno objavljen 2021.

Dapače, zahvaljujući vjerojatno i uspjehu ‘Katekizma’, podcast o Bibliji ponovno je upao na ljestvice najslušanijih te je trenutno treći na Appleu te četvrti na Spotifyju.

Inače, izdavač oba podcasta Ascension Press otkrio je kako je izdanje o Svetom pismu pogledano više od 430 milijuna puta u dvije godine, što je nevjerojatan rezultat.

Unatoč tome, javlja portal Aleteia, uspjeh ‘Katekizma’ iznenadio ih je, osobito zbog sve manjeg utjecaja Katoličke Crkve na Zapadu.

“To da podcast o Katekizmu Katoličke Crkve zasjedne na prvo mjesto u svim kategorijama u SAD-u nevjerojatan je trenutak za Katoličku Crkvu. On govori o dubokoj čežnji u svima nama da odgovorimo na Božji plan za nas – plan tako prekrasno otkriven u riznici kao što je Katekizam”, poručio je predsjednik i direktor Ascension Pressa Jonathan Strate.

Inače ‘Catechism in a Year’, uz već spomenute platforme, možete pratiti i putem You Tubea, te na službenoj stranici.

Bitno.net, zahvaljujući našem suradniku, donosi vam kao pomoć godišnji plan čitanja Katekizma Katoličke Crkve na hrvatskom jeziku, koji potpuno prati spomenuti podcast. Plan možete pronaći OVDJE.

I nema veze ako niste krenuli 1. siječnja, Sveto pismo i Katekizam isplati se čitati u svako doba godine. Više puta.