Pogleda sa samostana Rabban Hormizd/Foto: Levi Clancy/Wikimedia CommonsPatrijarhat Kaldejske Crkve u Iraku postrožio je mjere uvedene kako bi se među vjernicima spriječilo širenje koronavirusa.

“S obzirom na broj novih slučaja u Bagdadu i drugim gradovima, preporučujemo, kao mjeru predostrožnosti, ukidanje vjenčanja, pogreba i nedjeljnih misa”, stoji u priopćenju Patrijarhata.

Pritom će se i dalje služiti svete mise preko tjedna zbog manjeg broja prisutnih, no vjernike se moli da sjede odvojeno te ne pružaju znak mira jedni drugima.

Odredbe se, stoji u priopćenju, odnose na crkve u glavnom iračkom gradu Bagdadu.

Prema posljednjim službenim podacima u Iraku je trenutno više od 30 osoba zaraženo koronavirusom, a jedna je preminula. No poseban problem predstavlja susjedni Iran koji s više od 2300 slučajeva bilježi jednu od najviših stopa zaraze u svijetu.

Kako piše portal AsiaNews, iz Patrijarhata su pozvali vjernike da se posebno posvete molitvi u vlastitim kućama kako bi epidemija završila što prije. Patrijarh Louis Sako napisao je i posebnu molitvu za ovu prigodu koju, na engleskom jeziku, možete pronaći OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net