„Moda ima moć oblikovanja uma ljudi. Nadahnite svoju djecu da budu slobodna i pronađu svoju osobnost kroz odjeću“, moto je nove linije odjeće pod nazivom Celinununu čije je glavno lice slavna pjevačica Celin Dion.

Dion i njezini partneri na službenoj web stranici ističu kako im je cilj „osloboditi djecu od tradicionalnih uloga dječaka i djevojčica“, potičući mlade da gaje vrijednost „jednakosti“, iako je prema cijenama odjevnih predmeta jasno da će „jednakost“ kako su je zamislili Dion i njezini suradnici moći razvijati samo oni dubljeg džepa jer nemaju svi četiri stotine kuna za dječju pidžamu oslikanu kosturskim glavama.

U sklopu promotivne kampanje napravljen je i video u kojem glavnu ulogu igra upravo kanadska pjevačica.

Video počinje riječima „Naša djeca nisu zapravo naša djeca, budući da smo svi samo karike u beskrajnom lancu života“, što je jasna sugestija da roditelji nemaju djeci pravo ništa „nametati“, pa tako ni to „žele li“ biti dječaci ili djevojčice.

Dion zatim ulazi u rodilište gdje nailazi na djecu podijeljenu na dječake i djevojčice koja su odjevena u plave i ružičaste pidžame. No, nakon što ona u njih puhne crne kristale, sva se djeca najednom preodjenu u „rodno neutralne“ crno-bijele pidžame iz Celinununu linije.

Reklamna kampanja potaknula je portal National Catholic Register da napravi intervju s monsinjorom Johnom Esseffom, egzorcistom koji je nekoć bio duhovnik Majke Terezije.

“Uvjeren sam da je način na koji se ta stvar oko roda širi demonska”, rekao je Esseff te dodao: “Što prvo kažemo kada se dijete rodi? Dječak je ili djevojčica je. To je najprirodnija stvar na svijetu za reći. Reći da nema razlike je sotonski.”

“Ljudi ovime tjeraju djecu u poremećaj”, nastavio je Esseff. “To je definitivno sotonski. Postoji um iza toga – organizirani svjetonazor”, zaključio je egzorcist.

Zanimljivo, Celin Dion je jednom prilikom ispričala svjedočanstvo o tome kako svoj život duguje svećeniku koji je njezinu majku odgovorio od pobačaja rekavši joj kako “nema prava ići protiv prirode”. Možda bi ova slavna pjevačica prije stvaranja nove kampanje mogla razmisliti o mudrim riječima čovjeka čije su se riječi jednom već pokazale ispravnima.

Ivo Džeba | Bitno.net