celine2-1024x716

Kanadska pjevačica Celine Dion jedna je od najpopularnijih glazbenih zvijezda današnjice, ali malo je poznato da to, kao i svoj život, može zahvaliti jednom katoličkom svećeniku.

Dion je, naime, rođena u višečlanoj katoličkoj obitelji u Montrealu i bila je 14. dijete. Njezina majka, koja je bila fizički i psihički iscrpljena, počela je razmišljati o abortusu kada je ponovno otkrila da je trudna. Srećom, svećenik u njezinoj župi s kojim je razgovarala odgovorio ju je od toga i ona je rodila Celine, koja će kasnije postati velikom pjevačicom.

“Rekao joj je kako nema prava ići protiv prirode. Ona se nosila s novom trudnoćom, a kasnije nije gubila vrijeme na sažaljenje i voljela me je predano. I tako, na određeni način dugujem život tom svećeniku”, ispričala je jednom prigodom.

Njezina životna priča podsjeća na onu njezina talijanskog kolege Andree Bocellija, čija je majka, kada je bila trudna s njim, prolazila kroz zdravstvene komplikacije. Liječnici su je nagovarali da pobaci, ali ona je to odbila.

“Bila je hrabra i hvala joj na tome”, rekao je pjevač.

Pogledajte video pjesme The Prayer (Molitva), koju zajedno izvode Dion i Bocelli.


Bitno.net