Katolički svećenik u Italiji don Felice Palamara prijavio je kako je netko ulio izbjeljivač u misne posude s vodom i vinom.

Svećenik iz crkve svetog Nikole u mjestu Cessaniti na jugu Italije shvatio je da je nešto sumnjivo kada je prinio kalež ustima tijekom mise. U tom je trenutku pretvorba već bila izvršena.

Don Felice je tada odnio uzorke vode i vina u laboratorij gdje je utvrđeno da je u obje posude uliven izbjeljivač. Svećenik je incident prijavio policiji koja je počela s istragom kako bi otkrila tko stoji iza pokušaja trovanja.

Don Felice od ranije je izložen prijetnjama i zastrašivanjima kalabrijske mafije koja mu je nedavno zapalila automobil. O njenom utjecaju u mjestu Cessaniti svjedoči i činjenica da je gradsko vijeće nedavno raspušteno zbog infiltracije ‘Ndranghete, najmoćnije i najbogatije kalabrijske mafije koja kontrolira europsku trgovinu kokainom.

U posljednje vrijeme zabilježeno je više mafijaških napada na katoličke svećenike u Italiji. Tako je u kolovozu 2023. poznati talijanski svećenik Antonio Coluccio, koji je život posvetio borbi protiv mafije, napadnut dok je prelazio preko pješačkog prijelaza. Policija je kod napadača. pronašla čekić i mesarski nož.

U ožujku 2022. ispred župe Maurizia Patriciella koji se bori protiv zagađivanja okoliša, organiziranoga kriminala i trgovine drogom eksplodirala je bomba. Regija sjeveroistočno od Napulja u kojoj Patriciella živi, poznata je kao sjedište Camorre, koja se bavi trgovinom droge, lihvarstvom i ilegalnim odlaganjem otpada.