Okružni tužitelj Los Angelesa George Gascón izjavio je na tiskovnoj konferenciji da je Carlos Medina, suprug kućne pomoćnice pomoćnog biskupa Los Angelesa Davida O’Connella, priznao ubojstvo. Dodao je kako vjeruje da je pronađeno oružje korišteno u ubojstvu te kako imaju i druge dokaze koji ukazuju da se Medina nalazio na mjestu ubojstva kada se ono dogodilo.

Nadalje, Gascón je otkrio da je biskup O’Connell zadobio više rana od vatrenog oružja. Posjetimo, na tiskovnoj konferenciji, održanoj ranije ovog tjedna, objavljeno je kako je O’Connell, kada je pronađen, zadobio “najmanje” jednu prostrijelnu ranu na gornjem dijelu tijela dok je bio u svojoj spavaćoj sobi.

Gascón je dodao kako se zbog položaja tijela u početku činilo da je biskup možda preminuo prirodnom smrću. Međutim, kada je hitna pomoć stigla, postalo je jasno da je njegova smrt posljedica sumnjivih okolnosti. Policija smatra kako ubojstvo nije motivirano novcem.

Pomoćni biskup O’Connell je ubijen u subotu u svojoj kući u Hacienda Heightsu, a nakon toga je pokrenuta potraga za ubojicom. Šerif je tom prilikom s javnošću podijelio da je policija tijekom potrage za ubojicom u nedjelju navečer dobila dojavu o osobi od interesa u gradu Torranceu, koji se nalazi oko 45 minuta vožnje od mjesta gdje je O’Connell pronađen mrtav.

Detektivi su osobu od interesa identificirali kao Carlosa Medinu nakon što im je dojavljivač rekao da Medina pokazuje “čudno” i “iracionalno” ponašanje te da je “komentirao kako mu biskup duguje novac”. Uhićen je u ponedjeljak ujutro, a optužen je u srijedu.

Novinar je na tiskovnoj konferenciji upitao je li ubojica, kako bi ušao u biskupov dom, koristio ključeve ili kod za zaključavanje od svoje supruge. Gascón mu je odgovorio kako dokazi pokazuju da nije bilo nasilnog ulaska te će „morati pretpostaviti kako je postojao ključ ili neki drugi oblici, ali i da je on ranije radio obavljao neke poslove u kući”. Ukoliko bude osuđen, Medina bi mogao dobiti od 35 godina do doživotne zatvorske kazne.