Sedamdeset dvogodišnja redovnica iz Francuske pohvaljena je zbog “iznimne hrabrosti” nakon što je skočila na naoružanog napadača koji je ozlijedio svećenika u katoličkoj crkvi u Nici.

Sestra Marie-Claude intervenirala je nakon što je 31-godišnjak ušao u crkvu Saint-Pierre d’Arene prije nedjeljne svete mise te više puta ubo velečasnog Krzysztofa Rudzińskog, prenosi CNA.

Pri tome je zadobila posjekotinu na podlaktici te je odvezena u bolnicu zajedno s 57-godišnjim svećenikom.

Iz biskupije su poručili kako ni sestra niti svećenik nisu zadobili po život opasne ozljede tijekom incidenta za kojega je policija ustvrdila kako nije povezan s terorizmom.

Lokalni političar Éric Ciotti u na svojem je Twitter profilu sestri Marie-Claude posvetio objavu:

“Iznimna hrabrost sestre Marie-Claude koja je intervernirala dok je napadač nožem nasrnuo na vlč. Cristophea”

“Oduzela mu je nož pri čemu je zadobila ozljedu podlaktice”, napisao je Ciotti.

Velečasni Rudziński, rodom iz Poljske, uboden je oko 20 puta, uglavnom u području prsa. Biskup Piotr Turzyński koji služi kao delegat Poljske biskupske konferencije posvećen pastoralnoj skrbi za Poljake izvan domovine pozvao je na molitvu za svećenika i redovnicu.

Biskupija Nica napisala je da je napadač, koji je uhićen na licu mjesta, “po svemu sudeći mentalno nestabilan”.

Francuski katolički list Famille chrétienne naveo je kako je riječ o azilantu koji je ranije prolazio psihijatrijsko liječenje, a prema pisanju drugih medija napadač je policiji rekao kako je namjeravao ubiti francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Katolici u Nici bili su predmet napada i 2020. godine kada je jedan islamist kod bazilike Notre-Dame u Nici ubio troje ljudi.