SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE MALOLJETNIKA

Pravni tim kardinala Pella podnio žalbu Vrhovnom sudu Australije

Kardinal George Pell nastavlja pravnu borbu za dokazivanje nevinosti…

Foto: screenshot

Kardinal George Pell odlučio je iskoristiti posljednji pravni potez kako bi dokazao svoju nevinost.

Naime, kako je i najavljeno, pravni tim kardinala Pella podnio je molbu Vrhovnom sudu Austarlije za saslušanjem žalbe. Premda većina molbi ne bude prihvaćena, odvjetnici polažu nadu u činjenicu da prethodna presuda nije donesena jednoglasno, javlja CNA.

Podsjećamo, Žalbeni je sud 21. kolovoza potvrdio odluku nižeg suda prema kojoj je australski prelat osuđen na šest godina zbog navodnog zlostavljanja maloljetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudu je donijelo tročlano sudsko vijeće uz dva glasa “za”, dok je sudac Mark Weinberg glasovao “protiv”.

Svoju odluku obrazložio je mišljenjem da je iskaz jedine navodne žrtve (druga je preminula prije pokretanja procesa) “sadržavao proturječnosti i manjkavosti” te kako postoje “dokazi da je oštećenikov iskaz ‘nemoguće prihvatiti'” zbog čega porota nije mogla osuditi kardinala “izvan svake sumnje”.

Pell je tijekom cijelog procesa tvrdio da je nevin.

Trenutačno se nalazi u zatvoru gdje mu nije dopušteno slavljenje mise.

Tino Krvavica | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 17. rujna 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi