Vlasnik knjižare u gradu Syracuse zatvorio je svoj obrt na jedan dan kako bi protestirao protiv odluke savezne države New York o legalizaciji pobačaja do 9. mjeseca trudnoće.

Podsjećamo, guverner New Yorka Andrew Cuomo, političar koji se deklarira kao katolik, potpisao je 22. siječnja zastrašujući zakon koji abortus definira kao „temeljno pravo“ svake osobe koja je trudna. Nadalje, u zakonu se navodi kako je abortus legalan „sve do 24. tjedna trudnoće ili u svako vrijeme ako je ugrožen život ili zdravlje žene“. Također, više ne postoji zakonska obveza da u slučajevima abortusa nakon 20 tjedana bude nazočan još jedan liječnik koji će spasiti dijete ako preživi abortus.

Jon Speed, vlasnik knjižare “The Book Scout”, zatvorio je svoju trgovinu u srijedu, nazvavši taj dan “danom žalosti”, prenosi Faithwire.

“Danas zatvoreno. Danas je u državi New York dan žalosti i nećemo skupljati porez za tiransku vladu koja ubija dječicu. Sutra nastavljamo s normalnim radom i skupljanjem poreza pod prisilom. Zaustavimo pobačaj”, stoji na natpisu zalijepljenom na prozoru knjižare.

Make this go VIRAL!

Jon Speed: The Book Scout, a local used book store in Syracuse, NY run by Jon Speed shut down…

Objavljuje Marcus PittmanSrijeda, 23. siječnja 2019.

“Doista smatram da sam trebao nešto učiniti”, izjavio je Speed za Faithwire. “Očito je da ne mogu prestati plaćati porez državi New York, ne mogu to u potpunosti, iako bih htio. Stoga sam pomislio: ‘Pa, stavit ću znak na prednje staklo dućana da smo zatvoreni te izraziti svoje mišljenje o tome.'”

“Ne mogu promijeniti što se dogodilo, ali svakako mogu izreći svoje nezadovoljstvo i uzrujanost”, dodao je.

Upitan kako su reagirali njegovi kupci i sugrađani, izjavio je kako su reakcije bile “miješane”. Dio građana naljutilo je zatvaranje knjižare dok je, s druge strane, internetska zajednica odlično reagirala.

No, čini se kako im je prodaja, barem na jedan dan naglo skočila. Naime na službenoj Facebook stranici knjižare objavljen je status zahvale u kojem, između ostalog, piše:

“Iznenađeni smo brojem internetskih narudžbi koje smo dobili te ćemo marljivo raditi kako bismo ih ispunili u idućih nekoliko dana. Molimo za strpljenje dok prođemo kroz sve poruke i ispunimo narudžbe. Nismo očekivali ovakvu reakciju na ono što nam se činilo jednostavnim pitanjem savjesti, ali smo snažno ohrabreni činjenicom da je ova jednostavna izjava bila blagoslov mnogima koje zanima pitanje života u majčinoj utrobi. Neka bude slavljeno Ime Isusa Krista.”

We want to thank you for your overwhelming support and notes of encouragement. We have tried to respond to as many as…

Objavljuje Jon Speed: The Book ScoutSrijeda, 23. siječnja 2019.

Tino Krvavica | Bitno.net