Katolički supružnici iz američkog grada Peroije povjerili su život svojeg nerođenog sina slugi Božjem iz njihovog grada, nadbiskupu Fultonu Sheenu.

Royce i Elise Hood roditelji su šestero djece od kojih je jedan u majčinoj utrobi, a liječnici su mu nedavno otkrili Potterov sindrom. Riječ je o rijetkom stanju u kojem zbog manjka amnionske tekućine djetetovi bubrezi i pluća mogu ostati ne razvijeni, piše CNA.

U 20. tjednu trudnoće liječnik je rekao Elisi da postoji 95% šanse da njezino dijete neće živjeti poslije poroda, nakon čega su se roditelji zaputili na Sheenov grob u svojem gradu moleći za čudo.

Nadbiskup Fulton Sheen zaređen je za svećenika upravo u Peroiji, da bi kasnije postao pomoćnim biskupom New Yorka te biskupom Rochestera.

Sheenovu kauzu za proglašenje svetim otvorila je 2002. godine biskupija Peroia, a 2019. Sveti Otac je potvrdio čudo pripisano Sheenovom zagovoru što je bio posljednji uvjet za proglašenje blaženim. Ipak, beatifikacija je u zadnji čas odgođena, a novi datum još nije utvrđen.

Elisa je u razgovoru za EWTN kazala kako je nju i supruga preplavio mir dok se molila na Sheenovom grobu. “Kad smo bili tamo i molili se, oboje smo osjetili snažan osjećaj mira, koji nas je potpuno preplavio”, rekla je.

Nakon što su saznali da je dijete koje čekaju muško Hoodovi su ga odlučili nazvati Fulton Joseph, po nadbiskupu Sheenu. Budući da su im liječnici rekli da ne postoji ništa što medicina može učiniti roditelji su se odlučili za ono što je u njihovoj moći

“Nakon molitve donijeli smo vrlo tešku odluku da ćemo Fultona okružiti sa što je više radosti i ljubavi moguće.”, rekao je otac Royce.

Maleni Fulton bi se trebao roditi krajem ožujka, a trenutno teži tek nešto više od kilograma. Obitelj redovito izvještava o njegovom stanju na stranici FultonJoseph.com, a na njoj je Royce objavio pjesmu posvećenu svojem sinu koristeći otkucaje njegovog srca u pozadini.

“Ako možemo bilo kome drugom pomoći ili nadahnuti nekoga da stavi sve svoje povjerenje u Boga, kroz našu priču i kroz našeg malog Fultona, bili bismo vrlo zahvalni”, zaključila je Elise.