Roditelji malenoga Alfieja Evansa danas poslijepodne doznali su konačnu odluku suca Anthonyja Haydena prema kojoj dječak ne može biti transportiran u Rim, gdje je trebao nastaviti liječenje. Ovo izvanredno saslušanje održalo se dvadeset sati nakon što je sudac Hayden donio odluku kako Alfie mora biti isključen s aparata za održavanje na životu.

Svoju strašnu odluku sudac je prokomentirao riječima kako je to “posljednje poglavlje u priči o ovom izuzetnom dječaku”.

Odvjetnik obitelji Evans, Paul Diamond, izjavio je kako nikome nije bilo u interesu prepustiti dijete da umre u bolnici Alder Hey u Liverpoolu. Navodno je pred bolnicom cijelo poslijepodne čekala ekipa medicinskih djelatnika koji su dječaka trebali transportirati u Rim. Inače, dječak je iznenadio liječnike jer od ponedjeljka navečer, otkako je isključen s aparata, samostalno diše. Inače, tijekom poslijepodneva pred bolnicom su se okupili brojni građani koji su došli dječaku pružiti podršku.

Sudac Anthony Hayden jučer je donio odluku prema kojoj dječak mora biti skinut s aparata, što je učinjeno oko devet sati navečer. Na njegovu odluku nije utjecala činjenica da je dječak u međuvremenu dobio talijansko državljanstvo, niti objava pape Franje u kojoj je jučer navečer apelirao da se usliša želja roditelja i dječaku odobri nastavak liječenja.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net