Maronitski biskup iz SAD-a Gregory Mansour pomogao je čovjeku koji se pod napadajem kašlja srušio na pod, te se tom prilikom zarazio koronavirusom. Iako mu je bolest COVID-19 izazvala povišenu temperaturu, glavobolju i brojne druge poteškoće, kaže kako “ni malo ne žali” zbog onoga što je učinio.

Šezdesetčetverogodišnji prelat, koji služi kao poglavar Brooklinske maronitske eparhije još od 2004. godine, ispričao je za NET TV kako su mu ostali prolaznici vikali da se makne od čovjeka zbog opasnosti zaraze, no to za njega nije bila opcija. Štoviše, kaže kako bi pomogao sve da je i znao da je osoba zaražena koronavirusom.

“Bio je uistinu u lošem stanju, a svi su samo stajali uokolo”, rekao je Mansour, dodavši: “Uopće nisam razmišljao reagirati ili ne: bio je to prirodan poriv.”

Tjedan dana nakon tog događaja, biskup kaže kako je razvio simptome COVID-19, koji su trajali devet dana. To je uključivalo noćne groznice, znojenje, bolove u tijelu, proljev, glavobolju i mrtvilo. “Nakon svega toga potpuno sam izgubio njuh, a osjetilo okusa mi je umanjeno”, rekao je maronitski biskup.

Test koji je obavio nakon oporavka pokazao je da je prebolio koronavirus, te da je razvio antitijela koja će ga, nada se, štititi od ponovnog oboljenja.

Biskup Mansour kaže da vrijeme koje je proveo u izolaciji nakon oboljenja nipošto nije bilo besplodno te kako je naučio da “kada si sam, uistinu uzmeš vremena da ozbiljno pogledaš na svoj odnos s Bogom, vlastito ponašanje, svoje misli i emotivni život, te ih uskladiš više s Božjom voljom”.

Uz to, kaže kako je tijekom bolesti razvio “bolji osjećaj zajedništva sa svojim svećenicima i vjernicima”.