Zbog straha od novih napada na mjesta na kojima se kršćani okupljaju na molitvu, Katolička Crkva u Šri Lanki odlučila je otkazati nedjeljne mise do daljnjeg.

Nadbiskup Colomboa, kardinal Malcolm Ranjith, novinarima je u petak rekao da su crkveni službenici vidjeli sigurnosni dokument koji je procurio, a u kojem stoji da su katoličke crkve i crkve ostalih denominacija glavna meta mogućih novih napada.

Kardinal je zamolio vjernike da radi vlastite sigurnosti ostanu u svojim domovima, poručivši kako ne želi da se nemili događaji ponove.

Njegov poziv dolazi nakon što je američko veleposlanstvo u Šri Lanki upozorilo javnost da se tijekom vikenda treba kloniti mjesta u kojima se odvijaju bogoštovlja.

Jučer su vlasti pozvale i muslimane da se mole kod kuće, te da zbog sigurnosnih razloga ne odlaze na zajedničku molitvu petkom. Ipak, molitva se odvila u nekoliko džamija.

Važno je istaknuti i kako su vlasti u Šri Lanki revidirale broj poginulih u uskršnjim bombaškim napadima. Iako je službeni podatak o broju poginulih dosegnuo brojku od 359, posljednji podaci govore kako je poginulih bilo 253.

Iz ministarstva su objasnili kako su se neka tijela rasprsnula u nekoliko dijelova, što je otežalo dolazak do ukupnog broj stradalih.

Ivo Džeba | Bitno.net