Umirovljeni anglikanski biskup Chestera Peter Forster primljen je u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom, objavio je 5. veljače Catholic Herald.

Umirovljeni biskup Engleske Crkve Peter Forster (71) primljen je u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom svečanim obredom održanim u privatnosti. Iako, nadnevak obreda nije poznat jer je dr. Forster to želio zadržati u tajnosti, predmnijeva se da je održan krajem 2021. godine.

Primljen je u nadbiskupiju St Andrews i Edinburgh na čijem području živi sa svojom suprugom. Do umirovljenja 2019. godine, biskupijom Chester upravljao je 22 godine.

Dr. Forster je četvrti anglikanski biskup koji je u posljednjih godinu dana primljen u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom, a peti u posljednje dvije godine. 

Nakon bivšeg anglikanskog biskupa Rochestera Michala Nazir-Alija drugi je biskup iz evangeličkog krila Engleske Crkve koji je to učinio. Inače, anglikanci koji su postali katolici većinom su dolazili iz anglokatoličkog krila Engleske Crkve, objavio je Catholic Herald.