Posebni izaslanik pape Franje za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser, stigao je u Međugorje 29. ožujka, zajedno s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Miljenkom Štekom, a dočekao ih je župnik fra Marinko Šakota, brojni svećenici i časne sestre. Poljskog nadbiskupa Hosera pljeskom je pozdravilo nekoliko stotina župljana Međugorja i hodočasnika koji su se tamo zatekli. Mons. Hoser pomolio se u župnoj crkvi sv. Jakova i okupljenima kratko poručio da je Marija kraljica Poljske te ih pozvao da bude kraljica njihovih života, a potom se uputio u župni ured.

Dolazak mons. Henryka Hosera u Međugorje

Posted by medjugorje-info.com on 29. ožujka 2017

Podsjetimo, papa Franjo imenovao je nadbiskupa ad personam i dijecezalnog biskupa varšavsko-praškog Henryka Hosera za svog posebnog izaslanika u Međugorje, a njegova je zadaća ispitati podrobnije pastoralne potrebe hodočasnika u to hercegovačko mjesto.

„Sveti Otac povjerio je dužnost svog specijalnog izaslanika u Međugorje nadbiskupu Hoseru. Njegova misija ima za cilj bliže upoznavanje tamošnje pastoralne situacije te potreba vjernika koji tamo hodočaste te njegovo sugeriranje mogućih pastoralnih inicijativa za budućnost. Misija će imati isključivo pastoralni karakter. Predviđa se kako će nadbiskup svoju zadaću napraviti do ljeta ove godine”, navodi se u priopćenju Svete Stolice.

Više pročitajte u sljedećim člancima:

1. Evo tko je nadbiskup Hoser kojeg je Papa danas imenovao svojim izaslanikom za Međugorje

2. Posebni Papin izaslanik Hoser: U Međugorju vidim velik potencijal za evangelizaciju i obnovu vjere

3. Papin posebni izaslanik: Međugorje ima duhovne plodove koje ne možemo zanijekati i moramo brinuti o njima

Bitno.net