Iako su reprezentativac Belgije Romelu Lukaku i reprezentativac Paname Fidel Escobar tijekom utakmice između dvaju ekipa bili na suprotnim stranama, po njezinom su završetku bili ujedinjeni u molitvi, a njihova fotografija je osvojila društvene mreže.

Lukaku, koji je i ranije javno isticao svoju katoličku vjeru, imao je na čemu zahvaljivati, budući da je njegova momčad pobijedila s 3:0, pri čemu je on postigao dva pogotka. Ipak, upravo zbog poraza njegove ekipe posebno je lijepo što je i panamski reprezentativac, protestant, Fidel Escobar po završetku utakmice zahvalio dragom Bogu.

Pojedini mediji proglasili su fotografiju Escobara i Lukakua „fotografijom dana“, a njezin značaj je tim veći što je uoči Svjetskog nogometnog prvenstva stručni stožer, tradicionalno ‘najpobožnije’, brazilske nogometne reprezentacije svojim igračima zabranio molitvu na terenu i u hotelu.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci smo pisali o tome kako je Lukaku, inače igrač engleskog Manchester Uniteda, oštro opovrgnuo klevete da se bavi vuduom, istaknuvši pri tome kako je „izraziti katolik“.

Ivo Džeba | Bitno.net