Romelu Lukaku, zvijezda Manchester Uniteda i belgijske reprezentacije, suočio se ovih dana s doista bizarnim optužbama.

Naime, kako izvještavaju britanski mediji, većinski dioničar njegovog donedavnog kluba Evertona, Farhad Moshiri, izjavio je kako je Lukaku prošlog ljeta odbio potpisati produženje ugovora zbog “vudu poruke” koju mu je proslijedila njegova majka.

“Potrošio sam dva ljeta kako bih pokušao zadržati Romelua”, rekao je Moshiri na generalnoj skupštini kluba održanoj u utorak, nadodavši kako su mu prošlo ljeto ponudili “bolje uvjete nego Chelsea”, ali da on “jednostavno nije htio ostati”.

“Ako vam kažem koliko smo mu ponudili, nećete mi vjerovati. Njegov agent došao je na Finch Farm (Evertonov trening kompleks, op.a.) kako bi potpisao ugovor. Onda je odjednom tijekom sastanka Romelu nazvao svoju majku i rekao kako je ona na jednom hodočašću u Africi te da je dobila nekakvu vudu poruku koja je tvrdila da treba potpisati za Chelsea”, izjavio je Evertonov vlasnik.

Moshiri, koji je u Everton uložio 150 milijuna funti vlastitog novca, nije trebao dugo čekati na odgovor.

Naime, Lukaku, koji je na kraju ipak izabrao Manchester United u transferu vrijednom 75 milijuna funti, izjavio je preko predstavnika da njegova odluka “nije imala veze s vuduom”.

Lukaku “jednostavno nije imao vjere u Everton niti pouzdanja u projekt gospodina Moshirija. To je razlog zbog kojeg nije htio potpisati ni pod kojim uvjetom”, dodao je njegov predstavnik istaknuvši kako je Romelu “izraziti katolik i vudu nije dio njegovog života ili vjerovanja”.

Također je poručeno kako nogometaš zbog spornih izjava razmišlja o poduzimanju pravnih koraka.

Zanimljivo je kako ovo nije prvi puta da se Lukakua povezuje s drugim religijskim i vjerskim praksama, suprotnima njegovom uvjerenju. Tako su prošlog ljeta britanski tabloidi pisali kako Unitedov napadač nije mogao primiti nagradu za igrača utakmice jer je “pobožni musliman” te zbog toga “ne bi smio pozirati s alkoholnim pićima”.

Vijest koju je objavilo nekoliko portala, brzo je naišla na kritike drugih britanskih medija koji su istaknuli da Romelu Lukaku redovito čini znak križa prilikom proslave golova. Sam nogometaš je već ranije govorio o svojoj katoličkoj vjeri, a hodočastio je i u poznato marijansko svetište Lourdes.

Tino Krvavica | Bitno.net