Kardinal Vincent Nichols, katolički nadbiskup Westminstera, objavio je na svom X profilu da će svojim molitvama pratiti kralja Charlesa III.  Ova vijest dolazi nakon što je Buckinghamska palača jučer objavila da će se kralj povući s pojedinih javnih dužnosti zbog liječenja raka, javlja CNA.

“Sa žalošću sam primio vijest da se kralj Charles sada mora suočiti s liječenjem raka. U ime cijele katoličke zajednice u Engleskoj i Walesu Njegovom Veličanstvu upućujem najtoplije želje te jamčim nepokolebljivu molitvu za njegov potpuni i brzi oporavak. Neka Bog blagoslovi kralja“,  napisao je kardinal Nichols na svojem X profilu.

U priopćenju Buckinghamske palače navodi se da je kralj Charles nedavno bio podvrgnut liječenju povećane prostate. Tijekom tog liječenja otkriven je neodređeni rak. Kralj je “potpuno pozitivan u pogledu svog liječenja, koje je već počelo”. U priopćenju nije navedeno o kojoj se vrsti raka ni o kojoj se fazi bolesti radi.

“Njegovo Veličanstvo je odlučilo podijeliti svoju dijagnozu kako bi se spriječila nagađanja, ali i u nadi da će to pomoći javnosti u razumijevanju svih onih diljem svijeta koji su pogođeni rakom”, zaključuje se u priopćenju.

Inače, Charles je službu kralja preuzeo 2022. godine, nakon smrti svoje majke Elizabete II., a okrunjen je prošlog proljeća. Engleski monarh vrhovni je poglavar Engleske crkve, koja se od Katoličke crkve odvojila 1534. pod godine.