FILM O BIVŠOJ ZAPOSLENICI PLANNED PARENTHOODA

Dva kanadska kinematografa otkazala prikazivanje filma ‘Unplanned’ zbog prijetnji smrću

Predstavnici kinematografa, koji su otkazali prikazivanje filma, nisu htjeli javno komentirati odluku, ali se doznaje kako je odluka donesena zbog zabrinutosti za njihovu osobnu sigurnost

Dva neovisna kanadska kinematografa otkazala su projekciju pro-life filma “Unplanned” nakon što su vlasnici ili voditelji kinematografa primili ozbiljne prijetnje. “Prvotno su ga namjeravali prikazati u kinima i izdržali su mnogo negativnog publiciteta, donosi Catholic Herald. Naravno da su istovremeno primili i poruke podrške”, izjavio je B. J. McKelvie, predsjednik Cinedicoma, kanadskog distributera američkog filma o bivšoj zaposlenici Planned Parenthooda Abby Johnson.

U jednom trenutku su vlasnici kinematografa i članovi njihovih obitelji počeli primati ozbiljne prijetnje. “Bile su čak dvije prijetnje smrću”, kaže McKelvie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McKelvie je pastor u Frederictonu i savjetovao je vlasnicima da se zbog prijetnji obrate policiji, što su oni i učinili. “Zamolili su nas da ne iznosimo detalje, ali smo sva svoja saznanja podijelili s policijom”, dodaje.

“Unplanned” donosi istinitu životnu priču Abby Johnson koja je, nakon što je na ultrazvuku vidjela kako se radi pobačaj, odlučila napustiti Planned Parenthood i pridružiti se pro-life aktivistima.

Film se u Kanadi trebao početi prikazivati 12. srpnja. Inače, svjetsku premijeru je imao u ožujku ove godine i do sada je zaradio 18 milijuna dolara.
Unatoč otkazivanju projekcija u dvije kinodvorane, film će ipak biti prikazan u njih 20 diljem Kanade.

“Prijetnje nas nisu uplašile. Pojedini kinematografi su malo zabrinuti zbog prosvjednika. Međutim, to je samo film i svatko ima pravo izabrati ono što želi ili ne želi gledati”, izjavio je McKelvie.

Ipak priznaje kako su ga prijetnje u prvom trenutku šokirale. “Nikada nisam čuo za ovakvo nešto, pogotovo u Kanadi, a u ovoj industriji sam već jako dugo”, objašnjava McKelvie.

Predstavnici kinematografa, koji su otkazali prikazivanje filma, nisu htjeli javno komentirati odluku, ali se doznaje kako je odluka donesena zbog zabrinutosti za njihovu osobnu sigurnost.

Inače, Koalicija za pravo na pobačaj u Kanadi je 25. lipnja objavila priopćenje u kojem “Unplanned” naziva “opasnim djelom propagande protiv pobačaja”.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 10. srpnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi