Liječnici bolnice Alder Hey danas ujutro su odobrili da se Alfie Evans spoji na kisik i da pije vodu. Ovu informaciju novinarima ispred bolnice je potvrdio dječakov otac Tom Evans. „Liječnici su zapanjeni jer moj sin još živi“, dodao je. Dječakova majka je na Facebooku objavila dvije fotografije i potvrdila kako dječak ponovno dobiva kisik i vodu. „Kako je divan! Što god će se dogoditi, on je već sada dokazao kako su doktori bili u krivu. Kako prekrasno izgleda!“. Pojedini izvori tvrde da je dječak preživio noć jer su ga roditelji konstantno reanimirali tehnikom disanja usta na usta.

Ravnateljica rimske bolnice Bambino Gesù izjavila je jutros kako je Italija spremna dostaviti respirator u Veliku Britaniju dodavši i da je liječnička ekipa spremna za polijetanje. „Malo prije sam razgovarala s Tomom Evansom. Njegovom sinu je trenutno stavljena maska s kisikom, ali mi ga moramo što prije transportirati u Rim“. U međuvremenu su nastavljeni pregovori između talijanskih predstavnika i britanskih vlasti oko Alfiejeva transporta u talijansku prijestolnicu.

Podsjetimo, sudac Anthony Hayden je jučer donio odluku prema kojoj dječak mora biti skinut s aparata, što je učinjeno oko devet sati navečer. Na njegovu odluku nije utjecala činjenica da je dječak jučer dobio talijansko državljanstvo, niti objava pape Franje u kojoj je apelirao da se usliša želja roditelja i dječaku odobri nastavak liječenja.

Rašeljka Zemunović Bitno.net