LeRoy Carhart jedan je od najpopularnijih američkih ginekologa koji izvršavaju pobačaje u kasnoj fazi trudnoće. Pa, iako je uobičajeno da pobornici pobačaja ovaj zastrašujući čin pokušavaju umotati u lijepe riječi poput: skrb, zdravstvena zaštita, prava i sl., Carhart je uslugama koje nudi u svojoj klinici dosegao jedna posve novi nivo tragične bizarnosti.

Ovaj 78-godišnji specijalist za “abortivnu skrb u drugom i trećem tromjesečju trudnoće”, kako sam sebe naziva, u brošuri svoje klinike je istaknuo kako majkama koje su pobacile nudi usluge fotografiranja s pobačenom bebom, mogućnost da ih drže u rukama, pa i izdavanje certifikata “u znak sjećanja”.

“Pobačaj je primarna zdravstvena usluga koju pružamo. Preko 45 godina predanog iskustva i medicinskog znanja dr. Carharta osigurava našim pacijentima visokokvalitetnu i sigurnu skrb, prilagođenu njihovim specifičnim zdravstvenim potrebama”, stoji u uvodnom dijelu brošure.

Prema pisanju LifeNewsa, ovi podaci su netočni, budući da su u Carhartovoj klinici zbog posljedica pobačaja preminule barem dvije žene.

Brošura zatim objašnjava kako kasni pobačaj traje tri do četiri dana, a specifičnost Carhartove klinike je u tome što majkama nudi mogućnost povezivanja s mrtvim tijelom djeteta. Neke od nabrojenih usluga su:

– Gledanje svoje bebe nakon poroda

– Držanje bebe nakon poroda

– Fotografije bebe

– Upućivanje na usluge kremiranja

– Upućivanje na usluge pogreba

– Otisci stopala

– Certifikat u znak sjećanja na bebu

“Svaka obitelj pristupa ovom iskustvu s vlastitom jedinstvenom emocionalnom, duhovnom i kulturnom pozadinom”, stoji u brošuri. “Ne postoji ispravan ili pogrešan način, postoji samo ‘vaš način’. Jednom kada proces zacjeljivanja započne, možda ćete htjeti razmisliti o dragocjenom vremenu kojega ste vi i vaša beba zajedno proveli.”

Carhart je inače nedavno šokirao i BBC-jevu novinarku, kada je otvoreno priznao da on pobačenu nerođenu djecu ne zove embrijima ili fetusima, nego bebama.

“Ja mislim da je to beba, i tu riječ koristim sa svojim pacijentima”, rekao je Carhart, dodavši kako “nema problema” s ubijanjem bebe “ako je u majčinoj maternici”.

Kao da sve ovo nije dovoljno, i Facebook stranica klinike za pobačaje koju vodi dr. Cahart prepuna je bolesnih slogana ukrašenih vedrim bojama poput: “Svaka prava žena je imala pobačaj”, “Danas je prekrasan dan za napraviti pobačaj”, “Mi uživamo radeći pobačaje”, “Pobačaj je obiteljska vrijednost”…

Ivo Džeba | Bitno.net