Mike Pence obraća se okupljenima na Maršu za život 2017./Foto: James McNellis via Wikimedia CommonsAmerički potpredsjednik Mike Pence idući će tjedan otputovati u Vatikan kako bi se sastao s papom Franjom.

Vijest su za Catholic News Agency potvrdili iz njegova ureda. Nije poznato o čemu će Sveti Otac i američki političar razgovarati.

Mike Pence, potpredsjednik SAD-a i desna ruka Donalda Trumpa, poznat je po tradicionalnim stavovima u obiteljskim i moralnim pitanjima.

Odgojen u katoličkoj vjeri kasnije je prešao u Evanđeosku crkvu.

Više je puta javno stao u obranu prava nerođenog djeteta na život, osobito tijekom predizborne kampanje 2016. godine. Tako je prilikom debate s demokratskim kandidatom za potpredsjednika i suradnikom Hillary Clinton, Timom Kaineom, izjavio: “Za mene sve počinje s njegovanjem dostojanstva, vrijednosti i cijenjenjem svakog ljudskog života.”

“Društvo se može prosuđivati na temelju načina na koji se odnosi prema onima najranjivijima: starima, nemoćnima, invalidima i – nerođenima.”

“Zajedno, kao nacija možemo stvoriti kulturu života”, dodao je Pence.

Spomenimo i kako je Lady Gaga prošle godine napala potpredsjednika SAD-a, nazvavši ga “najgorim oličenjem kršćanstva”, nakon što je Pence stao u obranu svoje supruge koja se zaposlila u kršćanskoj školi.

Ono što je zasmetalo Gagi, ali i dijelu američke javnosti, jest što spomenuta škola od svojih zaposlenika i učenika traži da žive po “biblijskim pravilima”, uključujući zabranu LGBT aktivnosti.

Tino Krvavica | Bitno.net