abortirala obučena u djevicu mariju argentina dan žena

Provokacije i napadi feministkinja na katolike i katoličke građevine nisu nikakva novost u Argentini (pogledaj OVDJE, OVDJE i OVDJE), međutim, čini se kako su povodom ovogodišnjeg Marša koji se održao na Međunarodni dan žena (8. ožujka) prosvjednice odlučile otići korak dalje.

Naime na prosvjedu za ženska prava koji se održao u Tucumánu, na sjeveru zemlje, grupa žena imitirala je proces pobačaja na ženskoj osobi obučenoj poput Djevice Marije koja je oko svojeg vrata imala krunicu. Da bi provokacija bila veća cijeli prizor odvio se ispred lokalne katoličke katedrale, a uključivao je umjetnu krv i dijelove bebina tijela kako izlaze ispod haljine.

Kako javlja portal Crux, prosvjed je organizirala udruga “Socorro Rosa Tucuman”, a sam čin osudile su i neke od udruga koje su sudjelovale u Maršu za prava žena.

Čin je osudio i lokalni biskup, Alfredo Horacio Zecca, poručivši da spomenuti događaj “duboko vrijeđa osobu i sliku Presvete Djevice Marije, Majke Božje kao i vjeru tucumanskih katolika”.

Biskup Zecca također je poručio kako se taj performans “nalazi u kontradikciji sa slavljem kojem je namjera istaknuti dostojanstvo žene, toliko puta ponižene, pretučene i ubijene”.

Naime jedna od glavnih tema ovogodišnjih prosvjeda bila je upravo femicid, činjenica da je tijekom 2016. godine u Argentini svakih 30 sati jedan muškarac ubio svoju žensku partnericu. Neki su se pak priključili prosvjedu kako bi zatražili potpunu legalizaciju pobačaja koji je u Argentini dopušten samo u određenim slučajevima.

Lažni “pobačaj” koji je izvela skupina žena u Tucumanu ipak nije jedini incident koji je obilježio Dan žena u Argentini. Tako su u gradu Bahia Blanca prosvjednici išarali katedralu s proabortivnim i anticrkvenim natpisima, dok su u Buenos Airesu pokušali srušiti ogradu koju je policija postavila oko katedrale.

U medijima je izašao i video u kojem skupina prosvjednica napada muškarca u ranim dvadesetim godinama koji je stajao ispred zaštitne ograde držeći vatikansku zastavu.

Joven golpeado por feministas

DIFUNDIR: Este es un amigo nuestro, lo conocemos hace años y sabemos que no le pegó a nadie ni incitó a la violencia, fue a defender la catedral para que no fuera vandalizado, hay mucha gente diciendo que el fue a pegarles a los participantes de la marcha pero el no tocó a nadie
difundan

Posted by LGBTears on 8. ožujka 2017

Tino Krvavica | Bitno.net