Ružne scene nasilja nad kršćanima, nešto što se prešućuje u okvirima hrvatskih i svjetskih medija, dolaze nam iz Argentine, gdje je tijekom održavanja još jednog ‘Marša za žene’ napadnuta katedrala u Mar de Plati.

Godišnji Marš za žene, koji okuplja desetke tisuća sudionika, feministički je skup na kojem se poziva na prestanak nasilja nad ženama, legalizaciju pobačaja, a često se uzvikuju i parole protiv Katoličke Crkve.

Obnažene žene, često s maramama koje prekrivaju lice, stalan su dekor ovakvih godišnjih marševa o čemu je Bitno.net već pisao, kao i nasilje koje svake godine postaje sve veće.

Ovogodišnji marš svjedočio je ponovnom nasilju nad kršćanima, što je vidljivo iz brojnih slika i snimaka koje su preplavile internet. Sadržaj tih uradaka prikazuje velik broj žena kako ruši zaštitnu ogradu ispred katedrale, te napada skupinu muškaraca koja je molila i svojim tijelima štitila ulaz u katedralu.

Premda je policija bila prisutna, intervenirala je ispaljujući gumene metke tek kad je gomila nasrnula na crkveni ulaz pritom bacajući i zapaljene kartonske kutije.

„Bilo je vrlo napeto i kada sam došao vidio sam obitelji s malom djecom koja plaču zarobljena u crkvi. Bilo je grozno“, izjavio je Marcelo Di Pasqua, šef lokalne policije, prenosi LifeSiteNews.

Neke organizacije, zajedno s određenim argentinskim medijima pokušale su prikazati cijeli događaj kao policijsko nasilje nad prosvjednicima.

Tako je Argentina Independent prenio izjavu Aylina Palaciosa iz Narodne fronte Darío Santillán koji je rekao:

„Onda su oni srušili ogradu (koja je štitila katedralu, op.a.) i poslali drugu grupu policajaca koja je počela s represijom“, izjavio je Palacios, nadodavši kako policija ove godine nije koristila samo suzavac već i metke.

Međutim, snimka koja je počela kružiti internetom upućuje na drugačiji zaključak. Iz priloženog videozapisa, jasno je vidljivo kako ogradu u ekstazi ruši prosvjedna gomila, dok muškarci s unutarnje strane to pokušavaju spriječiti.

Drugi video, puno eksplicitnijeg sadržaja, prikazuje napade na kršćane koji uključuju udaranje, sprejanje bojom, pljuvanje, gađanje raznim sredstvima, kao i policijsku intervenciju koja je uslijedila nakon toga.

Upozorenje: sljedeća snimka sadrži cenzuriranu golotinju i nasilje

Nasilje nad kršćanima postaje dio folklora tijekom okupljanja feministica koje, paradoksalno, pozivaju na prestanak nasilja i slobodu. Napadi organizacija poput FEMEN-a ili marševi poput argentinskih sve su rašireniji po zapadnom svijetu, premda posljedice tog djelovanja često prolaze nezapaženo od strane medija i organa reda. Međutim nitko ne može garantirati da navedeni napadi neće eskalirati u budućnosti, pogotovo ako se šutnja javnosti prema ovim događajima nastavi.

Tino Krvavica | Bitno.net