MOLITVA SVETOG IGNACIJA LOJOLSKOG

Ako se osjećate depresivno, ovo je prava molitva za vas

Sveti Ignacije Lojolski nam je u naslijeđe ostavio molitvu protiv tjeskobe koju možemo moliti u svim situacijama, posebno u onima teškima

Depresija može biti iznimno teško stanje. Međutim, dobra vijest za sve kršćane jest kako u tom mračnom stanju nismo sami, nego smo okruženi nebeskim prijateljima koji nam mogu pomoći pronaći Isusovo svjetlo, piše Aleteia. Jedan od snažnih nebeskih zagovornika, koji je i sam osjetio očaj depresije, jest sveti Ignacije Lojolski. O njemu Katolička enciklopedija piše kako se u jednom razdoblju našao u tolikim kušnjama da je bio uvjeren kako njegova bijeda može nestati isključivo samoubojstvom.

Naposljetku je zahvaljujući upravo Božjoj milosti uspio pobijediti mrak očaja i postati jedan od najvećih svetaca svih vremena. U naslijeđe nam je ostavio moćnu molitvu protiv tjeskobe koju možemo moliti u svim situacijama, posebno u onima teškima.

“Gospodine, kada je sve tamno,
a mi osjećamo svoju slabost i bespomoćnost,
daj nam osjetiti tvoju prisutnost, tvoju ljubav i tvoju jakost.
Pomozi nam da imamo savršeno povjerenje u tvoju brižljivu ljubav.
Blagoslovi nas svojom ojačavajućom moći tako da nas ništa ne straši niti brine.
Vjerujemo da ćemo živeći blizu tebe vidjeti tvoju ruku,
tvoju svrhu, tvoju volju u svim stvarima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 4. rujna 2018.

Možda vam se svidi